Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Premijerna izvedba predstave "Lijepa Naša" u Teatru &TD

lijepa naša (1)
Foto:
1/5
PR
Autor
PR članak
27.04.2011.
u 15:01

Darujemo 3x2 ulaznice za 04.05 u velikoj dvorani Teatra &TD, s početkom u 20 sati.

Premijera predstave će biti 30. travnja u 20 sati. Ulaz isključivo s pozivnicom. Slijede izvedbe 3. i 4. svibnja. Cijena ulaznice: 50/25 kn za studente

"Lijepa Naša..." neka je vrsta revizije posljednjih dvadeset godina, samo kroz površnu prizmu estradne pjevačice, žene, provučene kroz još površniju sferu estradne scene. Groteskni pogled unazad i uplašeni pogled u neizvjesnu budućnost. Društvo se danas posve estradiziralo. Svatko ima svojih pet minuta slave, makar i kroz Facebook.

Danas ništa ne postoji ako se ne registrira u medijima, ni jedan problem, ni jedna stvar, niti jedan događaj. Problemi su očiti, samo se ne registriraju dok se medijski ne očituju. Estradizirali su se i politika i političari, gotovo do razine pop-zvijezda. Priča o pjevačici daleko je intrigantnija od priče o državi. Živimo u vremenu pamfletskih naslova i pamfletske literature, a kazalište nije neka sveta krava da ostane imuno na to. Ali nema tu upiranja prstom, svi smo mi bili, jesmo i bit ćemo dio toga.

Svatko od nas u spokoju svoga doma i košmaru svoje glave je li i za koga je glasovao, kome je klicao, zna je li i zašto izašao na ulicu, je li platio porez, upao preko veze ili primio mito. Bez svih nas zajedno ne bi ni bilo Lijepe Naše i njezine karijere. Preostaje nam jedino da se lupimo po glavi i da se napokon naučimo smijati sami sebi. Možda onda i konačno odrastemo, istaknuo je Kurspahić.

Vecernji.hr daruje

Ako želite uživati u ovoj predstavi, slijedite link do naše aplikacije na Facebooku Vecernji.hr vas vodi na evente gdje darujemo ulaznice!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?