Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čvorišni problemi današnjice

Predstavljena knjiga Borisa Becka "Potemkinove ruševine i drugi eseji"

Zagreb: Promocija knjige Borisa Becka "Potemkinove ruševine"
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/7
17.03.2022.
u 00:46

Uz autora sudjelovali su i Dražen Klarić, urednik Večernjeg lista te Eugenia Ehgartner, urednica knjige.

U knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu održana je promocija knjige Borisa Becka "Potemkinove ruševine i drugi eseji".

Uz autora sudjelovali su i Dražen Klarić, urednik Večernjeg lista te Eugenia Ehgartner, urednica knjige.

Knjiga je sadržana od eseja grupiranih oko velikih društvenih tema 2020. godine u Hrvatskoj – epidemije i potresa u Zagrebu – koje se razmatraju u svojim prirodnim ishodištima, biološkim i geološkim, ali i u svim njihovim utjecajima na politiku, kulturu i svakodnevni život.

Beck u knjizi daje raznolike povijesne izvore za relevantnu problematiku, osvjetljava ih koristeći raznoliku teoretsku literaturu te ih oslikava brojnim aktualnim dobro izabranim primjerima. Autor se tu pokazuje kao veliki erudit, ali i kao iznimno obrazovana osoba, „spužva kojoj ništa ne promiče“, kako je o njemu u pogovoru knjige Krila u koferu napisao Svjetlan Lacko Vidulić.

16.03.2022., Zagreb - U knjiznici Marije Juric Zagorke odrzana je promocija knjige Borisa Becka "Potemkinove rusevine" Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Naoko bizarni slučajevi iz života, gotovo harmsovski, pokazuju se kao čvorišni problemi današnjice, te se Beck izvrsnim stilom i neodoljivim humorom probija kroz slučajnosti do nužnosti, kroz besmisao do smisla. Njegove teme, kojima se stalno vraća, jesu povezanost prirodnog i kulturnog, moralnog i političkog te tehničkog i ljudskog. Eseji su djelomice objavljeni u periodici zadnjih godina (Vijenac, Večernji list, T-portal), ali temeljito su prerađeni, a djelomice napisani izvorno za ovu knjigu, tako da je riječ o skladnoj i dobro osmišljenoj cjelini.

Komentara 2

DU
Deleted user
14:53 01.04.2022.

vidiš po komentarima kako je predstavljena kao većina kulturnih zbivanja..di van je labrović?maračić?baljezgate ni u drvo ni u kamen

BE
berija
07:49 17.03.2022.

Jest, jest, to sam i ja mislio. Boris točno zna što su čvorišni problemi današnjice i kako ih riješiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije