Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"muzika za nadu"

Poslušajte Bocellijev koncert u praznom Duomu koji je dirnuo svijet

Foto: LUCA ROSSETTI/REUTERS/PIXSELL
13.04.2020.
u 14:31

Jedan od najpoznatijih svjetskih tenora, talijanski operni pjevač Andrea Bocelli, dirnuo je obožavatelje nastupom na uskrsnom koncertu u praznoj milanskoj katedrali, slavnom Duomu, u kojem nije bilo nikoga zbog pandemije koronavirusa.

Koncert koji je prenošen na internetu trebao je biti, kako stoji u najavi, simbol ljubavi, zajedništva i iscjeljenja u doba koronavirusa.

Bocellija je pratio jedino katedralni orguljaš Emanuele Vianelli i zajedno su izveli djela sakralne glazbe.

U pola sata koncerta nazvanog "Muzika za nadu", milijuni gledatelja mogli su uživo na Bocellijevom Youtube kanalu poslušati "Ave Maria", "Sancta Maria" i "Domine Deus", a ispred katedrale izveo je "Amazing Grace".

"Počašćen sam i sretan što su me grad i katedrala pozvali. Vjerujem u snagu skupne molitve, vjerujem u Uskrs, univerzalni simbol ponovnog rođenja koji svi, i vjernici i oni koji to nisu, sada trebaju", rekao je slavni tenor. 

Italija ima gotovo dvadeset tisuća mrtvih od koronavirusa, i druga je na svijetu po broju umrlih nakon SAD-a.

"Ove će godine Uskrs biti drugačiji nego što je uobičajeno. Siguran sam da će Bocellijev izvanredni glas uspjeti zagrijati srce Milana, Italije i svijeta", rekao je ranije gradonačelnik Giuseppe Sala.

Dok je Bocelli pjevao, gledatelji su mogli na ekranima vidjeti opustjele ulice Milana, Venecije, Pariza, Londona i New Yorka.

Komentara 6

Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
16:21 13.04.2020.

Bocelli je jedan od najvecih i najhumanijih umjetnika danasnjice...Zahvaljujemo mu na Ljepoti kojom nam obogacuje zivot u ovim kriznim vremenima... Jucer je dao intervju na talijanskoj drzavnoj TV, rekao je da se nada da ce se u ovoj krizi roditii nove vrijednosti, a narocito meritokracija i vrednovanje ljudi po zaslugama....Corona je jasno pokazala koje osobei i poslovi zasluzuju da budu nagradjen i vrednovani jer su nam neophodni za zivot, a koji su nam beskorisni..

LA
lak0
16:03 13.04.2020.

Ne daj se bella Italia!

SA
samoborka
15:52 13.04.2020.

Bocelli je ljudina i veliki glazbenik, a autor članka je čovjek koji bi radi radnoga mjesta na kakvom radi trebao znati da se bez obzira na internacionalnost riječi muzika, u hrvatskom jeziku koristi izraz glazba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije