Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOKUMENTARCI

Pobjednik 4. DORF-a "Prvi pravi ženski zvuk" Brankice Drašković

dorf
arhiva
08.03.2010.
u 14:45

Izborno povjerenstvo najboljim filmom 4. DORF-a, festivala dokumentarnog rock fima, proglasilo je dokumentarac „Prvi pravi ženski zvuk“ Brankice Drašković iz Srbije.

VINKOVCI - Izborno povjerenstvo u sastavu Igor Mirković, Gordan Nuhanović i Petar Mitrić najboljim filmom 4. DORF-a, festivala dokumentarnog rock filma, što se održavao od 4. do 7. ožujka istodobno u Vinkovcima, Zagrebu i Rijeci proglasilo je dokumentarac „Prvi pravi ženski zvuk“ Brankice Drašković iz Srbije, o legendarnom novosadskom sastavu Boye „za informativan i iscrpan prikaz društveno-sociološkog i kulturnog konteksta 80-ih godina u kojem je ponikao jedan od prvih ženskih rock sastava u tadašnjoj državi“.

Posebnu nagradu žirija „za dinamičnu i dokumentarno relevantnu priču o odnosu jedne male sredine prema fenomenu heavy metala i omladinskoj subkulturi“ osvojio je film „Radio Apokaliptiko“ Marka Cvejića iz Slovenije, a prema glasovima posjetitelja u Rijeci, najbolji film ovogodišnjeg DORF-a je „Prvi pravi ženski zvuk“ Brankice Drašković.Posebno priznanje Festival je dodijelio Peteru Braatzu iz Njemačke, za ukupan dosadašnji rad i sjajne filmove koje je snimio.

Na ovogodišnjem DORF-u prikazan je 21 film iz osam zemalja (Hrvatska, Srbija, Slovenija, Velika Britanija, Njemačka, Nizozemska, Bugarska i Maroko), a u popratnom programu gledatelji, kojih je bilo manje nego prijašnjih godina, mogli su pogledati izložbu fotografija „Vidi Muziku“ portala Muzika.hr, izložbu stripa „Emisija emocija“ hrvatskih strip autora, promociju knjige Darka Rundeka „Uhovid“ ili uživati u koncertu Darka Rundeka i njegova Cargo orkestra, Le Zbora, Mandelbrot Set i Ž/buka, te nastupu DJ M.I.L.E. Festival dokumentarnog rock filma - DORF "10 organizirala je Udruga ljubitelja filma "Rare" iz Vinkovaca, u suradnji s Restartom iz Zagreba i udrugom Amandla iz Rijeke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije