Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Don Juan u Harteri

Plesna premijera o fatalnom zavodniku pleše se na orignalnu glazbu uživo Rundek Cargo Trija

premijera plesne predstave Don Juan u harteri
Foto: HNK Ivan pl. Zajc
23.07.2014.
u 13:48

Plesna predstava nastala je u koprodukciji Bitef teatra iz Beograda, Grada teatra – Budva, HNK Ivana pl. Zajca – festivala Riječke ljetne noći i nezavisne producentice Maše Kolar, a na nedavno održanoj budvanskoj premijeri, publika ju je predstavu nagradila ovacijama

Plesna predstava "Don Juan“, nastala u koprodukciji Bitef teatra iz Beograda, Grada teatra – Budva, HNK Ivana pl. Zajca – festivala Riječke ljetne noći i nezavisne producentice Maše Kolar, premijerno se izvodi večeras u 21.30 sati u Harteri.  

- Kao ženska koreografkinja često se pitam hoću li dobro prenijeti na scenu velike muške likove, kaže Maša Kolar koja je predstavu o fatalnom zavodniku osmislila na originalnu glazbu uživo Rundek Cargo Trija čiji su članovi Isabel, Darko Rundek i Dušan Branić - Duco. O tome kakav je čovjek Don Juan, otkuda dolazi i kamo ide teško je reći, no sigurno je da je on "fino obojen lik koji prolazi kroz fantastične situacije koje ga iscrpljuju i dovode do njegovog kraja. Ta je sumanutost Don Juana prisutna i među nama, on je lik od kojeg ne možemo pobjeći, i lik koji ne može pobjeći od sebe. Mora biti inteligentan da bi dobio sve što želi, nastavlja plesač u glavnoj ulozi, Dejan Kolarov" piše na web stranici Riječkih ljetih noći. Na nedavno održanoj budvanskoj premijeri, publika je predstavu nagradila ovacijama. 

Autorskoj ekipi pridružuju se i kostimografkinja Petra Dančević, scenografkinja Jasmina Holbus te oblikovatelj svjetla Nuno Salsinha, a predstavu izvode plesači Bitef dance kompanije Ana Ignjatović Zagorac, Dejan Kolarov, Ivana Savić-Jaćić, Milica Pisić, Miloš Isailović te Ricardo Jorge Campos Freire.

Ista će predstava obilježiti i svečano zatvaranje Riječkih ljetnih noći koje će se održati sutra, 24. srpnja u 21.30, također u Harteri. 

>> Uličnim performansom poljskog Theatra 'A' otvorene Riječke ljetne noći

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije