Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dražba u Londonu

Plakat Borisa Bućana na dražbi u Sotheby’su

b. bućan
16.12.2009.
u 15:00

Plakat za baletnu predstavu “Žar ptica” I. Stravinskoga koji je 1982. dizajnirao Boris Bućan za splitski HNK naći će se na zimskoj aukciji britanske kuće Sotheby’s.

Plakat za baletnu predstavu “Žar ptica” I. Stravinskoga koji je 1982. dizajnirao Boris Bućan za splitski HNK naći će se na zimskoj dražbi britanske kuće Sotheby’s.

- Ta vijest me ugodno iznenadila, ne znam još ni početnu cijenu niti ikakve detalje o plakatu koji je stavljen na prodaju.

Dobio sam od Flore Turner najnoviji katalog s reprodukcijom - rekao nam je slikar i grafički dizajner Bućan.

Jedan primjerak ovoga popularnog plakata u fundusu je londonskoga muzeja Victorije i Alberta, a objavljen je i na naslovnici kataloga toga muzeja “The Power of Posters” sa 250 drugih plakata. Plakat se ovih dana može vidjeti u Muzeju suvremene umjetnosti, te na izložbi Grafičke zbirke u MUO.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije