Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak velikog filmaša

Peterostruki Oskarovac umro od koronavirusa

Foto: IMDb
1/2
17.04.2020.
u 09:50

Od posljedica koronavirusa preminuo je snimatelj Allen Daviau.

Slavni snimatelj i filmaš pet puta nominiran za nagradu Oscar, Allen Daviau, preminuo je u srijedu od posljedica koronavirusa u 77-oj godini. O njegovoj smrti izvijestila je umirovljenička zajednica Motion Picture & Televison Country House and Hospital u kojoj je Daviau živio od 2012. godine, kada je nakon operacije ostao nepokretan. 

Daviau je poznat po svojoj suradnji sa Stevenom Spielbergom, s kojim je radio na filmovima "E.T.", "Kick the Can", "Twilight Zone: The Movie", "Indiana Jones and the Temple of Doom". Ostat će zapamćen i po radu na filmovima "Ghost Train", "Empire of The Sun", "Bugsy", "Avalon" i mnogim drugim ostvarenjima. Snimio je na tisuće reklama i velik broj dokumentaraca i edukativnih filmova. 

Daviau rođen je 14. lipnja 1942. u New Orleansu, a djetinjstvo i mladost proveo je u Los Angelesu. Dobio je nagradu za životno djelo Art Directors Guild 1997., kao i Društva američkih snimatelja 2007. godine.

- Allen i ja započeli smo naše karijere rame uz rame. On je bio nevjerojatan umjetnik, ali njegova toplina i čovječnost bile su jednako moćne kao i njegov objektiv. Bio je jedinstven talent i prekrasan čovjek - rekao je Spielberg o svom kolegi. 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar GeniKameni
GeniKameni
12:08 17.04.2020.

"...nakon operacije ostao nepokretan...preminuo je u srijedu od posljedica koronavirusa u 77-oj godini". Kladim se da obdukciju tijela nisu ucinili a ne bi me iznenadilo ni da ga uopce nisu testirali na Covid19! Senator iz Minnesote Scott Jensen prije par dana se pojavio u lokalnoj informativnoj emisiji kako bi izvijestio da su lijecnici primili upute od Ministarstva zdravstva Minnesote da Covid19 prijave kao uzrok smrti, cak i ako pacijent nikad nije testiran! Senator Jensen, koji je takodjer lijecnik , rekao je kako nikada prije u tridesetpetogodisnjoj karijeri nije dobio konkretne upute kako popuniti umrlicu! A imam osjecaj da su slicne upute od WHO-a dobila i ministarstva zdravstva svih drzava, ne samo sjedinjenih americkih...

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
11:22 17.04.2020.

U cvijetu mladosti, šteta još puno je toga mogao dati. Taj opaki virus.

Avatar Dokman
Dokman
12:08 17.04.2020.

Točnije bi bilo da je umro sa corona virusom a ne od corona virusa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije