Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEĆE NA DODJELU

Peter Gabriel odustao od nastupa na ceremoniji dodjele Oscara

13.02.2009.
u 14:04

Osnivač legendarne grupe "Genesis" odlučio je ne nastupiti na ceremoniji dodjele Oscara zbog neodgovarajućih uvjeta koje su mu ponudili producenti. Naime, u program su uvrštene izvedbe samo tri pjesme koje ne smiju biti duže od 65 sekundi, što Gabriel smatra ne samo nedovoljnim nego i nepoštenim prema svojoj struci.

Uz njegovu pjesmu Down to Earth iz filma o malom robotu zvanom Wall-E, pjesme Jai Ho i O'Saya iz istog su filma - Slumdog Millionaire, a autorstvo potpisuju A.R. Rahman, Gulzar, i Maya Arulpragasam.

U otvorenom pismu medijima, Peter Gabriel je naveo kako je bio oduševljen kad je njegova pjesma postala kandidat za Oscara, ali da tretman njegove struke jednostavno treba biti bolji.

- Iako pisci glazbe nisu u prvom redu filmske umjetnosti, jednako su tako privrženi poslu kao i ostatak ekipe, zbog čega žalim što ovogodišnji program zakida njihovu profesiju. Usprkos tome, ceremoniji ću nazočiti - kazao je Gabriel.

Prema glasinama koje kruže svijetom filma, producenti su odlučili skratiti ovogodišnji program na tri sata, što će biti teško budući da su dosadašnje dodjele trajale i više od četiri.

(p.s)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije