Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Paulo Coelho u užem izboru za nagradu za najlošiji opis seksa

21.11.2008.
u 11:30

Britanski časopis Literary Review objavio je popis autora koji su ušli u uži izbor za godišnju nelaskavu nagradu koju časopis dodjeljuje: najgori opis seksa u suvremenoj književnoj produkciji. Na popisu se ove godine našao i popularni Paulo Coelho, s opisom seksualnog odnosa u posljednjem romanu "Brida".

Na popisu je i roman "All in the Mind", bivšeg Blairova političkog propagandista Alastaira Campbella, i opis seksualnog odnosa u romanu "The Widows of Eastwick" Johna Updikea.

Tu su još i romani "The Gate of Air" Jamesa Buchana, "Sashenka" Simona Montefiorea, "To Love, Honour and Betray" Kathy Lette, "Shire Hell" Rachel Johnson, "Attachment" Isabel Fonsece, "Triptych of a Young Woolf" Ann Allestree i "The Reserve" Russella Banksa.

Nagrada "Bad Sex in Fiction Award" odnosi se na, po mišljenju kritičara, najlošije, degutantne, često preeksplicitne i sasvim suvišne opise seksualnih aktivnosti likova u književnim djelima. Nagrada ne znači da je cijelo djelo umjetnički loše, odnosi se isključivo na određene odlomke.

Urednik iz Literary Reviewa Jonathan Beckman izjavio je za Guardian kako u ovogodišnjem užem popisu ima "dosta varijacija" u lošim opisima seksa.
- Ima nekih koji opisuju seks preozbiljno, poput Coelha, odnosno opisuju po unaprijed postavljenim shemama, a neki su samo smiješni - izjavio je Beckman.

(mp)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije