Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Panonski mornar oborio rekord dvorane u Slavonskom Brodu

Balašević, Slavnksi Brod
arhiva VL
29.05.2011.
u 13:50

Ja sam idelan gost. Dolazim rijetko i ostajem kratko, rekao je Đole Brođanima. A koncert je zvučao kao da je s publikom na tjednoj probi

Đorđe Balašević i njegova Panonska mornarica uplovili su, točno po rasporedu, među svojih 5.000 oduševljenih fanova u Slavonskom Brodu. Ljubitelji Đoleta i njegove glazbe ispunili su doslovno sva slobodna mjesta i tako srušili rekord prije dvije godine izgrađene dvorane Vijuš. Ovakav posjet ne čudi s obzirom da je Balašević u gradu na lijevoj obali Save posljednji puta gostovao prije 22 godine, a da sjećanje na njegove hitove nije izblijedjelo govori i to što su na spektakularni koncert stigli i obožavatelji iz Zagreba, Osijeka, Vinkovaca, Požege, Virovitice, pa čak i BiH i Srbije!

Hitove kao što su Neki novi klinci, Pesma o jednom petlu, Djevojka sa čardaš nogama ili Jesen stiže dunjo moja u pakleno vrućoj dvorani tri i pol sata uglas su pjevale sve generacije. - Ja sam jedan od onih gostiju koje svaki domaćin voli – rijetko dolazim i kratko ostajem. Moje ime je Đorđe Balašević, stariji me pamte, a mlađi će me pamtiti – govorio je s pozornice Panonski mornar. Iako je prije dolaska u Brod Balašević govorio kako ga je strah publike koja ga prvi put upoznaje, koncert je pokazao nešto sasvim drugo. Izgledalo je kao da novosadski glazbenik i publika, koja ga je u više navrata pozivala na bis, zajednički odrađuju redovitu tjednu probu.

U sklopu gostovanja Balašević je prdstavio i svoj film "Kao rani mraz", ekraniziranu biografiju vjerojatno najpoznatijeg lika iz njegovih pjesama, Vase Ladačkog. Publika je opet bila brojna, a Đole ju je, osim dijelovima filmske scenografije, nagradio i prigodnim poklonima. Nakon svega ostalo je sjećanj na dvije nezaboravne večeri i nada da "možda ipak negdje srešćemo se još"...

Ključne riječi

Komentara 2

RR
Rrrracoon
00:45 30.05.2011.

Ne vracaj se vise.

DU
Deleted user
13:48 05.06.2011.

Još uvijek se naši glupani pale na srpska sranja. Samo jedno pitanje: koliko je djece poginulo u Posavini za granatiranja ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije