Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKORISTITE PRILIKU

Osvojite ulaznice za vrhunsku izvedbu predstave "Črna mati zemla"

Črna mati zemla
Foto: Marko Ercegović/ZKM
1/3
22.05.2018.
u 15:56

Vecernji.hr je ovom prilikom za svoje čitatelje osigurao 2 x 2 ulaznice za predstavu koja se prikazuje 23. svibnja 2018.

Ostaju još su samo četiri izvedbe predstave "Črna mati zemla", dvije u svibnju te dvije u lipnju, no i prilika da osvojite ulaznice koje za nju valja rezervirati mjesecima unaprijed.

Kristian Novak/Tomislav Zajec

redateljica: Dora Ruždjak Podolski

Roman “Črna mati zemla” Kristiana Novaka veliki je hit, koji je ponudio neke od najganutljivijih momenata u suvremenoj hrvatskoj prozi. Emotivnu i mračnu pričuao zlosretnom djetinjstvu u Međimurju prati traumatično odrastanje koje dovodi do tragičnih posljedica, a onda i do pokušaja iskupljenja. Scensku prilagodbu ovog Novakova romana kritičari su proglasili kazališnim događajem sezone. Predstava je osvojila tri Nagrade hrvatskog glumišta, a ove godine i nagradu Marul za najbolju predstavu u cjelini. Usto, redateljica Dora Ruždjak Podolski nagrađena je Marulom za režiju, Tomislav Zajec Marulom za najbolju dramatizaciju istoimenog romana, a kostimografkinja Doris Kristić Marulom za umjetničko ostvarenje i u toj predstavi.

Foto: Marko Ercegović/ZKM

„Ne sjećam se kad sam posljednjih godina sa suzama u očima i prepun emocija izlazio iz kazališne dvorane poslije neke premijere. To mi se upravo dogodilo na Črnoj mati zemli u uistinu prvorazrednoj dramatizaciji Tomislava Zajeca (kakvu već jako dugo nismo vidjeli u kazalištu) i briljantnoj režiji Dore Ruždjak Podolski, sa sjajnim, uigranim, najkoherentnijim glumačkim ansamblom ZKM-a, predvođenim neodoljivim Adrianom Pezdircom i Dadom Ćosićem. Predstava začudne scenske energije, likovnosti i emotivnosti.“

Boris Homovec, Telegram
„Rijetko se dogodi to da se u nekoj kazališnoj predstavi poklope briljantna dramatizacija djela, odlična režija i uvjerljiv glumački ansambl koji u kombinaciji daju veličanstvenu predstavu. 'Črna mati zemla' je velika ansambl predstava u kojoj svi glumci raskošno i uvjerljivo, ovisno o veličini i važnosti uloge, pridonose ljepoti i kvaliteti cjeline.“

Nina Ožegović, Tportal
„'Črna mati zemla' ozbiljan je komad koji se gleda bez daha, a glumci barataju emocijom na začudan način. Rezultat je predstava čija kvaliteta vidljivo podiže ljestvicu svima koji se bave ovim poslom.“

Bojana Radović, Večernji list
U predstavi glume: Adrian Pezdirc, Mia Biondić, Doris Šarić Kukuljica, Nataša Dorčić, Urša Raukar, Dado Ćosić, Zoran Čubrilo, Suzana Nikolić, Jasmin Telalović, Dora Polić Vitez, Pjer Meničanin, Barbara Prpić, Nadežda Perišić Radović, Danijel Ljuboja, Damir Šaban, Mateo Videk, Milica Manojlović, Stanko Kovačić, Nikola Ljutić, Leon Bujanović.

Veliko i ugodno iznenađenje nevelik je broj ulaznica, koje se (ipak) još mogu kupiti za izvedbe večeras u 20 sati i sutra, u srijedu, 23. svibnja u 20 sati na www.zekaem.hr ili Blagajna ZKM-a u Teslinoj 7.

Vecernji.hr je ovom prilikom za svoje čitatelje osigurao 2 x 2 ulaznice za predstavu koja se prikazuje 23. svibnja 2018.

Sve što trebate napraviti jest odgovoriti na nagradno pitanje i dvoje najkreativnijih osvojit će po dvije ulaznice.

Nagradni natječaj traje do srijede 22. svibnja 2018. u 13 sati, a sretne dobitnike objavit ćemo unutar dva sata od završetka natječaja.

Sretni dobitnici su:

Maja Gelo, Zagreb
Ivan Pažin, Zagreb

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije