Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Film I. Salaja

Osmi povjerenik hrvatski je kandidat za Oscar

Osmi povjerenik
Foto: Promo
1/10
04.09.2018.
u 08:08

Uz “Osmog povjerenika” u izboru su bili i filmovi “Agape” B. Schmidta, “Comic Sans” N. Marasovića, “F20” A. A. Ostojića, “Kratki izlet” I. Bezinovića i “Mrtve ribe” K. Milića.

Film “Osmi povjerenik” Ivana Salaja hrvatski je kandidat za 91. nagradu Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti, u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku, odlučila je Komisija Hrvatskog društva filmskih djelatnika (HDFD).

U pitanju je ekranizacija bestselera Renata Baretića. Radnja je smještena na izolirani otok Trećić, čiji stanovnici nemaju potrebu za matičnom domovinom, političkom vlašću, crkvom, a idilu poremeti dolazak političkog povjerenika, glumi ga Frano Mašković, koji ima misiju da ondje provede zakon.

Uz “Osmog povjerenika” u izboru su bili i filmovi “Agape” B. Schmidta, “Comic Sans” N. Marasovića, “F20” A. A. Ostojića, “Kratki izlet” I. Bezinovića i “Mrtve ribe” K. Milića.

Komentara 1

ŠO
šolman
09:33 04.09.2018.

Divno, otočani koji nemaju domovinu, ne poznaju crkvu, ne treba im vlast. Oni su dobri i žive u svom idealnom svijetu koji onda poremeti dolazak hrvatske države i popova. Vau, progresivno, anarholiberalno, ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije