Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naš film u Berlinu

Organizatori istaknuli grotesknost etničkih podjela u Mostaru

film, Obrana i zaštita, r. Bobo Jeličić, premijera u Berlin
arhiv Spiritus movens
10.02.2013.
u 15:06

Organizatori su istaknuli upravo film "Obrana i zaštita", govoreći o grotesknoj dimenziji etničke podjele u današnjem Mostaru, te naglašavajući Jelčićeve režijske postupke kao jednu od najvećih kvaliteta filma

U programu Panorama filmskog festivala u Berlinu u nedjelju je premijerno prikazan film \"Obrana i zaštita\" hrvatskog redatelja Bobe Jelčića, sniman u njegovu rodnom Mostaru. Nakon dugo vremena to je prvi hrvatski film u službenom programu Berlinala, koji će do 16. veljače u festivalskim kinima imati pet projekcija.

Predstavljajući filmove u Panorami, organizatori su istaknuli upravo film \"Obrana i zaštita\", govoreći o grotesknoj dimenziji etničke podjele u današnjem Mostaru, te naglašavajući Jelčićeve režijske postupke kao jednu od najvećih kvaliteta filma. \"Obrana i zaštita\", u produkciji zagrebačke tvrtke Spiritus movens, komična je drama o Hrvatu Slavku (Bogdan Diklić) kojem u muslimanskom dijelu grada umire prijatelj. Ako ode na pogreb, Slavko riskira neugodnosti s okolinom, a ako ne ode, žena će ga smatrati slabićem, a ni on sam si to neće moći oprostiti...

Uz redatelja Bobu Jelčića, film u Berlinu predstavljaju producentica Zdenka Gold, glumci Bogdan Diklić i Ivana Roščić te članovi kreativnog tima Oriana Kunčić, Ivana Fumić, Ranko Pauković i drugi. U programu Forum, usmjerenom na autorski smjelije radove, igra i hrvatska manjinska koprodukcija \"Krugovi\" u režiji Srđana Golubovića, a na sajmu European film market predstavljaju se \"Pismo Ćaći\" Damira Čučića, \"Halimin put\" Arsena A. Ostojića, \"Sonja i bik\" Vlatke Vorkapić, \"Cvjetni trg\" pokojnog Krste Papića te omnibus \"Košnice\" producenta Ivana Kelave.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije