Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u kinu europa

Oremovićevi 'Horvatovi' na otvorenju festivala

Arsen Oremović
Foto: Pixsell
16.04.2015.
u 11:30

Večernjakov novinar predstavit će kratkometražni igrani film na Danima hrvatskog filma

Kratkometražni igrani film „Horvatovi" večernjakovca Arsena Oremovića izabran je za jedan od filmova svečanog otvaranja 24. Dana hrvatskog filma koje se održava od 23. travnja u zagrebačkom kinu Europa. Snimljena prema istoimenoj pripovijetki Ante Tomića, "Horvatovi" su socijalna bajka o hrvatskoj svakodnevici. Bojan Navojec tumači glavnog junaka Ivana Horvata koji vraća se kući iz noćne smjene. Upravo je podigao plaću od koje on, nezaposlena žena (Ana Majhenić) i troje djece ne mogu preživjeti. Izazvan slučajnim susretom s drskim prodavačem jagoda (Jan Kerekeš), na tržnici će povući potez koji će otežati život njegovoj obitelji do sljedeće plaće, ali i unijeti joj komadić sreće kakvu dugo nisu osjetili. Priča je smještena u zagrebačku četvrt Trešnjevka koja je nekad bila simbol socijalne ideje i međusobne povezanosti stanovnika.

Originalnu glazbu skladao je Matej Meštrović, a glavni song "Život je fer i sve je predivno" grupe Pavel ironično podcrtava trenutke sreće glavnih junaka, ali i svih drugih likova koji se u filmu pojavljuju. Svečano otvaranje počinje u 20 sati, a uz "Horvatove" bit će prikazani animirani film "Život s Hermanom H. Rottom" Chintis Lundgren te kratki igrani filmovi "Odlazak" Ivane Marinić Kragić i "Nepoznate energije, neidentificirani osjećaji" Dalibora Barića i Tomislava Babića. Festival završava 26. travnja dodjelom nagrada. 

>> Film Arsena Oremovića nominiran za Independent Music Awards

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije