Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI DVD

Odbor za ravnopravnost spolova traži zabranu DVD-a grupe Let 3

Kontroverzni letovci plijene pozornost svakim nastupom
Foto: Boris Šćitar
23.10.2008.
u 19:51

Zgroženi najavom novoga koncertnog DVD-a grupe Let 3 koji će se pod nazivom “Živa pička” u studenome početi prodavati, članovi Odbora za ravnopravnost spolova pri Hrvatskom društvu za zaštitu i promicanje ljudskih prava zatražili su od pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Gordane Lukač Koritnik da “odmah zabrani distribuciju, prodaju i javno izvođenje sadržaja tog DVD-a u Republici Hrvatskoj”. Odbor smatra da DVD “najgrublje diskriminira žene i vrijeđa javni moral”.

Članovi Leta 3, koji su za apel Odbora doznali tek u razgovoru s nama, o tom nisu imali ništa reći.

– Nemam pojma o čemu pričate. Ni s čime nisam upoznat. Ne mogu komentirati ništa dok ne vidim to crno na bijelo – kazao je Damir Martinović Mrle.

A iz ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Gordane Lukač Koritnik neposredno prije zaključenja ovog broja Večernjaka stigao nam je štur odgovor kako će sa zaprimljenim dopisom o zabrani “Žive pičke” postupiti kao i sa svakom drugom pritužbom.

Što god to značilo!
Let 3 takav je kakav je. Publika ga ili voli, ili ne. Jedinstven je, šokantan, izravan. I svojim tekstovima i scenskim nastupima. No, treba li stoga zabraniti bend?

– Zabranio bih Let 3 i njegove prostačke pjesme, ali mislim da to zakonski nije moguće. O Letu 3 mislim sve najgore. S najvećim gađenjem dočekujem svaku novu vijest o njemu – kaže don Anđelko Kaćunko te dodaje da riječki bend donosi najveće prostaštvo u Hrvatskoj, pa i šire.

Smatra da bi ga mediji trebali ignorirati. No, mediji ga ipak uvijek jedva dočekaju.




Ima i problematičnijih pjesama!

Sandi Blagonić smatra kako su od Leta 3, tekstovi mnogih pjesama po pitanju ravnopravnosti spolova problematičniji, upravo na štetu - žena. No, njihov sadržaj ne zapinje za oko poput riječi “pička”, već je “skriven u pitkim pjesmama u kojima je žena podatna, te mora zadovoljiti potrebe i želje muškarca”.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije