Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DA2 festival

Od pravog lica grada Kopenhagena do buntovne Annie Lennox

DA2 Festival
27.10.2023.
u 10:07

U konkurenciji za nagradu je sedam filmova koji se sve do 6. studenoga mogu pogledati i online

Petu godinu zaredom u Zagrebu traje DA2 festival koji donosi selekciju dugometražnih dokumentarnih filmova iz recentne svjetske produkcije koji nam približavaju profesionalno djelovanje i privatne živote najznačajnijih stvaratelja iz područja dizajna, arhitekture i umjetnosti.

Do 28. listopada u Institutu Liszt – Mađarskom kulturnom centru i online može se pogledati sedam filmskih naslova. Festival je otvorio "Gian Paolo Barbieri: čovjek i ljepota" Emiliana Scatarzija, koji prati profesionalno djelovanje jednog od najboljih talijanskih modnih fotografa.

Slijedio je hibridni dokumentarac "Arhitekt brutalne poezije" Ladislava Kaboša, "Zidovi govore", kao in memoriam redatelju Carlosu Sauri, "Leteći pred jatom – Karl Schwanzer i arhitektova poema" koji u režiji Maxa Grubera donosi portret slavnog austrijskog arhitekta. "Najbolji na svijetu" provokativni je film Hansa Christiana Posta koji otkriva drugo lice Kopenhagena, a film Mártona Orosza donosi priču o Györgyju Kepesu, oblikovatelju modernizma, i vizionaru čiji su koncepti "međurazmišljanja" postali temelji programa koji je definirao estetsku moć ekološke svijesti.

Festival sutra zatvara film "Annie Lennox, od Eurythmicsa do aktivizma, putovanje pop ikone" Lucie Cariès, a podsjetit će nas na profesionalne uspjehe slavne škotske pjevačice. Filmovi se natječu za nagradu ISKRA koju dodjeljuje međunarodni žiri. Ulaznice za projekcije u Institutu Liszt potražite na www.eventim.hr, a za online gledanje do 6. studenoga na https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije