Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2. CHERRY POP FESTIVAL

O seksualnosti i radu uz filmove, radionicu, izložbu, okrugli stol i erotski filmski kviz

24.10.2023.
u 10:51

Drugo izdanje Cherry Pop Festivala održava u Zagrebu od 16. do 18. studenog 2023. godine u Dokukinu KIC i Pogonu

Cherry Pop Festival u kontekstu umjetnosti uz popratne edukativne i diskurzivne sadržaje promiče otvoreni dijalog o fenomenu ljudske seksualnosti u svim njezinim aspektima. Drugo izdanje festivala istražuje odnos između seksualnosti i rada, bilo da se radi o svijetu seksualnih radnica/ka ili umjetničkom istraživanju tjelesnog i senzualnog, a držat će se od 16. do 18. studenog 2023. godine na lokacijama Dokukina KIC i Pogona u Zagrebu.

Filmski dio Cherry Pop Festivala sastoji se od dva međunarodna natjecateljska programa koja ove godine čine 33 kratka filma (Glavni program i Studentski program) koji se bave seksualnošću te popratni filmski program Cherry Pick koji selektivno predstavlja nagrađivane filmske radove koji istražuju temu seksualnog rada. 

Drugi dio festivala je Cherry Pop Pan-Erotikum - jedinstveni interdisciplinarni program koji seksualnosti pristupa iz obrazovne i umjetničke perspektive te pruža platformu za otvoreni dijalog i istraživanje ljudske seksualnosti u svim njezinim aspektima. Ovogodišnje izdanje Cherry Pop Pan-Erotikuma donosi okrugli stol na temu Regulacija seksualnog rada u Hrvatskoj koji će okupiti sudionike iz različitih područja kako bi razgovarali o uvjetima i razlozima deregulacije seksualnog rada u Hrvatskoj, temi koja u domaćoj javnoj sferi ne zauzima previše mjesta. Rasprava je usmjerena na istraživanje mogućih implikacija, izazova i prednosti reguliranja industrije seksualnog rada u zemlji.

Video instalacija ‘Gdje seks prestaje, a posao počinje?’ i prateći plesni performans prodiru u fascinantnu međuigru između seksualnosti i rada. Ova tema ne obuhvaća samo seksualni rad, već i umjetničko nastojanje da se u vlastitom radu istraži svijet strasti i emocija. Kada se točno spolni odnos pretvara u radni odnos? Može li se seksualna intimnost unutar braka smatrati oblikom seksualnog rada? Zašto toliko žarko stigmatiziramo ljude koji se bore za svoje temeljno pravo – pravo na izbor zanimanja?

Radionica intimnosti: mašta, želja, granice je interaktivni i inkluzivni program koji istražuje višestruke aspekte intimnosti u sigurnom okruženju punom poštovanja. Cilj radionice je otvaranje polaznika ka novim iskustvima i rad na seksualnom zdravlju.

Ulaz na sve programe je besplatan, osim na Erotski filmski kviz Maria Kovača.

Pridružite se ovogodišnjem Cherry Pop Festivalu rušeći barijere i promičući otvorenije i informiranje društvo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije