Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najpoznatija hrvatska biblija

Novo izdanje Zagrebačke Biblije u tri zanimljiva uveza

Foto: Kršćanska sadašnjost
1/3
04.10.2021.
u 15:12

Novo izdanje najpoznatijega hrvatskog izdanja Biblije, tzv. Zagrebačke Biblije, objavljeno je u tri nova tvrda uveza, priopćio je u ponedjeljak nakladnik Kršćanska sadašnjost iz Zagreba.

Kršćanska sadašnjost podsjeća kako ovaj prijevod Biblije, skupno djelo najboljih hrvatskih književnika i teologa bibličara, godinama osvaja srca vjernika koji se uz nju duhovno i kulturno izgrađuju. 

Glavni urednici ove Biblije Kršćanske sadašnjosti su Jure Kaštelan i Bonaventura Duda, a u priređivanju ovoga prijevoda Biblije usvojeni su kao polazišna točka rukopisni prijevodi: Mojsijevo Petoknjižje Silvija Grubišića, Psalmi Filiberta Gassa, ostali dijelovi Staroga zavjeta Antuna Sovića. 

Za Pjesmu nad pjesmama preuzet je prijevod Nikole Miličevića, a za Novi zavjet popravljeni prijevod Ljudevita Rupčića

Podjela teksta, naslovi i podnaslovi slijede uglavnom francuski prijevod La Bible de Jerusalem. 

Nakladnik ističe da je nova ponuda tzv. Zagrebačke Biblije  obogaćena s dva uveza u šarenom platnu (obično i šareno/srebrno) i s jednim u svečanim zlatno-crnom poliuretanu. 

Foto: Kršćanska sadašnjost

Osuvremenjeno i zanimljivo novo ruho poznatog izdanja Zagrebačke Biblije, kažu iz Kršćanske sadašnjosti, bit će bibliofilni dodatak kućnim knjižnicama, šareni uvezi posebno se sviđaju mladima, dok je svečani zlatno-crni uvez, s pozlatom bočnih listova, namijenjen svima koji cijene tradicionalniji izgled najvažnije knjige kršćanstva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije