Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LATINOAMERIČKA LEGENDA

Novinar Gabriel Garcia Marquez: Njegova prva ljubav bilo je novinarstvo, koje ga je dovelo do literature

17.09.2022.
u 22:37

Veliki kolumbijski pisac, nobelovac Gabriel Garcia Marquez, autor popularnih romana “Sto godina samoće” i “Pukovniku nema tko da piše” te zbirke pripovijedaka “Ljubav u doba kolere”, bio je i novinar. Ili, prije svega novinar. Novinarstvo je bilo njegova prva ljubav. Ono ga je na neki način i dovelo do literature. Uostalom, prvi novac zaradio je kao novinar i često je isticao da je novinarstvo najbolji posao na svijetu. Nije se stidio priznati da je u osnovi novinar, ali i da su njegove knjige – knjige novinara, iako se to možda i ne vidi uvijek na prvi pogled

Komentara 4

DU
Deleted user
23:15 17.09.2022.

"Pukovniku nema tko da piše". Čiji je ovo prijevod? Pukovniku nema tko pisati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?