Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐUZEMLJE NE SELI

Novi Zeland uspio zadržati Hobita

John Key
AFP
27.10.2010.
u 11:39

Premijer John Key objavio je da je nakon dvodnevnih pregovora s ljudima iz Warner Brosa i New Line Cineme dogovor postignut i da će se nova ekranizacija J. R. R. Tolkiena snimati na istom mjestu gdje i prethodna.

Tijekom dvodnevnih pregovora na Novom Zelandu ponudili su producentima dodatne porezne olakšice pored već postojećih od 15 %, što u slučaju Hobita znači otprilike 7,5 milijuna dolara za svaki od dva filma, ovisno o njihovoj uspješnosti te zajedničku marketinšku kampanju, u kojoj će 10 milijuna dolara troškova za promotivne aktivnosti pokriti i novozelandska država.

Da ne bi bilo novih nesuglasica zbog sindikalnih aktivnosti, Novi Zeland izmijenit će svoje radno zakonodavstvo i unijeti u njega jasnu razliku između pojma zaposlenika i vanjskog suradnika. Naime, pored Hobita, čije je snimanje vrijedno oko 500 milijuna dolara i znači mnogo radnih mjesta za Novozelanđane, ali i veliku reklamu za novozelandski turizam, "Kiwiji" očekuju dolazak i drugih velikobudžetnih produkcija u svoju zemlju koja nudi brojne pogodnosti filmskoj industriji.

- Drago mi je što smo postigli ovaj dogovor. Snimanje ta dva filma ovdje ne samo da će očuvati radna mjesta tisuća Novozelanđana nego će nam dopustiti i da nakon uspjeha Gospodara prstenova još jednom predstavimo Novi Zeland cijelom svijetu. Pitanja koja su se pojavila prethodnih tjedana upozorila su na bitne probleme u načinu na koji međunarodna filmska industrija funkcionira ovdje na Novom Zelandu. Pobrinut ćemo se da to u našem zakonodavstvu bude riješeno da bismo producentima poput Warner Brothersa pružili sigurnost koja im je potrebna da bi svoje filmove proizveli na Novom Zelandu – izjavio je premijer John Key nakon okončanja pregovora.

Komentara 2

LI
Lijenchina
20:23 27.10.2010.

Tak se radi biznis. A ne nasi, kaj bi zeli tim gazdama jos peneze. Tu Novozelandjani budu ulozili svoje peneze, al\' bu im se vrnulo pak visestruko! Pametni ljudi, mam se selim tam!

OB
-obrisani-
13:20 27.10.2010.

NOGOMETNI i HOKEJAŠKI manager: http://tinyurl.com/nogomet-hokej :::U razvoju su još: FORMULA 1, TENIS, KOŠARKA, RUKOMET, ODBOJKA, BIATLON i BASEBALL na koje je moguća registracija te kad igra počne bit ćete obaviješteni na e-mail o početku pojedinog sporta. Trenutna zajednica managera u u postojećim sportovima broji oko 350 000 korisnika i svakim danom sve je veća::: http://tinyurl.com/nogomet-hokej

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije