Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hit knjiga

Novi roman Elene Ferrante po kojem Netflix snima seriju, stiže u Hrvatsku

27.08.2020.
u 09:19

“Lažljivi život odraslih” moćna je priča o odrastanju, a radnja je smještena u Napulj ranih 1990-ih

Novi roman talijanske spisateljice Elene Ferrante “Lažljivi život odraslih”, prvi nakon tetralogije “Genijalna prijateljica” koju je ekranizirao i HBO, izlazi 1. rujna u više od 25 zemalja svijeta.

U Hrvatskoj ga objavljuje Profil, u prijevodu Ane Badurine. Prema najavama, “Lažljivi život odraslih” moćna je priča o odrastanju, za koju je Netflix već otkupio prava na ekranizaciju. Radnja je smještena u Napulj ranih 1990-ih, a prati Giovannu, jedinicu situiranih srednjoškolskih profesora.

Djevojčica ulazi u pubertet i mijenja se, a njezino lijepo lice, barem tako misli njezin otac, postaje ružno, nalik na ono njezine tete Vittorije. Zašto se pretvara u ženu koju jedva poznaje, ali njezini je majka i otac očito preziru? Giovanna traga za odgovorima u bogatom i siromašnom Napulju prelazeći nevidljive, ali teško propusne granice...

Tajnu velikog uspjeha Elene Ferrante, čiji su romani prodani u milijunima primjeraka diljem svijeta, svakako možemo pronaći u sjajnom pisanju, ali i u misteriju o njezinu (ili njegovu?) pravom identitetu, koji se taji još od objave prvog romana “Mučna ljubav” 1992. godine. Uz pomoć intrige, njezine su knjige samo u Hrvatskoj prodane u 45 tisuća primjeraka! 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije