Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
diskografija

Novi pjevački pothvat mezzosopranistice Bartoli

cecilia bartoli
26.10.2014.
u 11:05

Album "St. Petersburg" nije samo nosač zvuka nego je i knjiga, prava muzikološka monografija ovaj put posvećena do sada neistraženom blagu iz arhiva Marijinskog teatra u Sankt Peterburgu

Talijanska diva Cecilia Bartoli objavila je novi album s etiketom diskografske kuće Decca. Baš kao i njeni prethodni projekti, tako i album pod naslovom "St. Petersburg" nije samo nosač zvuka nego je i knjiga, prava muzikološka monografija ovaj put posvećena do sada neistraženom blagu iz arhiva Marijinskog teatra u Sankt Peterburgu.

CD je uložen u raskošno opremljenu knjižicu s više od stotinu stranica koja nas, skupa s jedanaest prvi put snimljenih skladbi, vodi na putovanje u ruski barok i odgovara na pitanje kako je i kada u Rusiju stigla opera. To je razdoblje vladavine triju carica u 18. stoljeću, Ane, Elizabete i Katarine Velike, a glavni protagonisti su, dakako, skladatelji talijanske operne škole. Osim slavnog Domenica Cimarose, naglasak je stavljen na danas manje poznate skladatelje kao što su Francesco Domenico Araia, Vincenzo Manfredini te njemački kapelmajstor sanktpeterburškog dvora Hermann Raupach, iz čijeg pera, kao poseban kuriozitet albuma, imamo i dvije arije na ruskom. Izvedba Cecilije Bartoli i ovaj put je poslovično bravurozna, strastvena i tehnički besprijekorna uz izvrstan doprinos ansambla I Barocchisti pod vodstvom maestra Diega Fasolisa. 

>> Venecijanski majstori baroka sviraju u Kneževu dvoru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije