Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIP program Igara

Nigel Kennedy violinist kojem se klanja cijeli svijet svira na Igrama

Nigel Kennedy
arhiva VL
22.07.2012.
u 05:15

Uz Kennedyja na violini sviraju: Piotr Wyleżoł na glasoviru i orguljama, Adam Kowalewski na basu, Krzysztof Dziedzic, bubnjevi i udaraljke te Tomasz Grzegorski na saksofonu

Jedan od vodećih svjetskih virtuoza, britanski violinist Nigel Kennedy nastupit će sa svojim kvintetom i atraktivnim jazz programom u nedjelju, 22. srpnja u 21.30 sati na taraci tvrđave Revelin u sklopu Vip programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara.

Štićenik Yehudija Menuhina, \'enfant terrible\' svjetske klasične glazbene - Nigel Kennedy već više od četvrt stoljeća znan je kao jedan od vodećih svjetskih virtuoza i jedan od najvećih violinističkih zvijezda današnjice. Njegov jedinstveni talent, svjež pogled na klasični i suvremeni repertoar i golema pozornost koju mu mediji posvećuju, učinili su ga „najprodavanijim“ violinistom svih vremena. Sa svojim kvintetom, kojeg uz Kennedyja na violini čine još Piotr Wyleżoł na glasoviru i orguljama, Adam Kowalewski na basu, Krzysztof Dziedzic, bubnjevi i udaraljke te Tomasz Grzegorski na saksofonu, za ovu posebnu izvedbu na 63. Dubrovačkim ljetnim igrama, izvest će raznolik repertoar sačinjen od Kennedyjevih originala, obrada pjesama drugih umjetnika te djela iz standardnog repertoara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije