Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
medijska pismenost

"Nestvarni skokovi":besplatna slikovnica Ivora Kruljca i Nine Alvir

Djeca medija
29.05.2023.
u 14:50

Radnja slikovnice prati dječaka Tomislava koji obožava junaka Čovjeka-Skočkića, fiktivnog superjunaka i pop kulturnu ikonu koja je postala megapopularna u crtanim filmovima, stripovima i kao igračka

Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu, kroz svoj projekt Djeca medija izdala je slikovnicu „Nestvarni skokovi“ autora Ivora Kruljca i ilustratorice Nine Alvir. Cilj slikovnice je približiti najmlađima medijsku pismenost.

Slikovnica je izdana uz potporu Agencije za elektroničke medije. Tiskani primjerci podijeljeni su članovima udruge, dok je digitalni PDF
besplatno dostupan na web stranici Djeca medija. Radnja slikovnice prati dječaka Tomislava koji obožava junaka Čovjeka-Skočkića, fiktivnog superjunaka i pop kulturnu ikonu koja je postala megapopularna u crtanim filmovima, stripovima i kao igračka.

„Djeci je ponekad teško razlikovati stvarni i virtualni svijet, stoga je cilj slikovnice potaknuti ih na promišljanje o sadržaju s kojim se susreću u medijima te ih upozoriti na potencijalne opasnosti do kojih može doći pri oponašanju fiktivnih likova“, navode iz udruge Djeca medija. Na kraju slikovnice, pripremljeni su i kratki savjeti za roditelje vezani uz rani razvoj djeteta i uspostavljanja kvalitetnog odnosa s njime.

Uz Ivora Kruljca kao autora priče i Nine Alvir kao ilustratorice, urednik knjige je Danijel Labaš, lekturu je radila Lina Malek, a stručni suradnici su Marija Granić i Nedjeljko Marković. Nakladnik je Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije