Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKLADNICI POVLAČE KNJIGE

Nejašmić: Postoje zainteresirani za preuzimanje Algoritmove knjižare

Algoritam
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
15.05.2017.
u 16:43

Povlačenje knjiga, kako je rekao, počet će nakon što završi inventura u Algoritmovim knjižarama.

Predsjednik hrvatske Zajednice nakladnika i knjižara Mišo Nejašmić izjavio je kako su nakladnici odlučili povući svoje knjige iz knjižara Algoritma, koji je otišao u stečaj.

Povlačenje knjiga, kako je rekao, počet će nakon što završi inventura u Algoritmovim knjižarama.

Istaknuo je i kako postoji zainteresiranost nekih hrvatskih knjižara, poput Školske knjige, Znanja, VBZ-a i Fokusa da preuzmu Algoritmove knjižare. Dodao je i kako za pojedine knjižarske prostore ipak ne postoji interes.

Najavio je i razgovore s predstavnicima Ministarstva kulture kako bi se dugoročno riješili problemi hrvatskih knjižara, ali i knjižarske mreže po cijeloj Hrvatskoj.

Knjižarskom lancu Algoritmu MK prošlog tjedna blokiran je račun zbog duga nakladnicima od četrdesetak milijuna kuna, nakon čega su izdavači okupljeni u Zajednici nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori pokrenuli pregovore s drugim vlasnicima knjižara koji bi mogli preuzeti dio Algoritmovih knjižara.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek istaknula je u četvrtak da je Ministarstvo u kontaktu s izdavačima te da priprema niz mjera koje bi trebale pomoći knjižarskoj distribucijskoj mreži, izrazivši pritom uvjerenje da će se pronaći adekvatan način da se ta mreža sačuva.

Algoritam MK je knjižarski sustav u čijem je lancu 31 knjižara, Algoritam nakladništvo je 99-postotni vlasnik, a jedan posto drži Mozaik knjiga. Algoritam nakladništvo je već dvije godine u predstečajnoj nagodbi.

 

Komentara 3

DU
Deleted user
17:13 15.05.2017.

Antičević= prvi švercer knjiga koji se obogatio na stranim naslovima koje je švercao 90-ih.

OO
onako_ovlaš
21:16 19.05.2017.

Pa taj Antičević je svojedobno,cca 2012,bio predsjednik Udruge knjižara i nakladnika te je već i tada bio u dubiozama:uopće nije imao legitimitet za to predsjednikovanje

RI
rikavac
17:16 15.05.2017.

Ocel drzava spasavat i Algoritam? Kako je moguce da se posluje kad si duzan 1000000 kuna a kamoli 40 miliona. Ocel Uskok sad procesljat i Algoritam pa da se utvrdi zasto je toliki dug?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije