Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Final fantasy VII Remake

Napokon prerada dostojna kultne igre iz devedesetih!

18.05.2020.
u 13:19

Pet godina, od kada je najavljen remake, štovatelji plavokosog Clouda strepili su kako će njihov junak s prevelikim mačem izgledati u današnjem vremenu

Pet godina čekao se remake vjerojatno najboljeg od petnaest glavnih nastavka franšize Final Fantasy. Pet godina, od kada je najavljen remake, štovatelji plavokosog Clouda strepili su kako će njihov junak s prevelikim mačem izgledati u današnjem vremenu, s obzirom na to da originalna igra koju su developeri odlučili osvježiti datira iz sada već davne 1997. godine. U travnju je prilično čemerna 2020. postala za nijansu bolja kada je Final Fantasy VII Remake napokon pušten u prodaju i tako postao dostupan svim korisnicima PlayStationa željnima japanske cyberpunk distopije.

Odmah na početku valja napomenuti da o novom Final Fantasyju ne morate imati nikakvo predznanje kako biste uživali u igri, ali ako ste je igrali krajem devedesetih, vaše će oduševljenje samo biti još veće kada dobro poznate scene i likove vidite kroz oči Unreal Enginea 4.

Željeznička postaja grada Midgara početna je stanica ekomisije grupe aktivista koji planet žele spasiti od zle organizacije Shinra. Shinrini reaktori iz Zemlje crpe mako tekućinu čime iz nje zapravo isisavaju život. Barret, Jessie, Tifa, Biggs i Wedge su u pokretu otpora zvanom Avalanche, a pridružuje im se bivši Shinrin vojnik Cloud, naš glavni junak. Skakanjem s vlaka počinje vizualno impresivna i napeta RPG avantura. Bogatstvo boja, detalja i sušta kreativnost koja frca svakim zamahom Cloudova Bustera svaku bi Final Fantasy djevicu zaintrigirali za ovaj japanski svijet.

FF7 od vas zahtijeva spretnost u borbi, ali i dozu strateškog razmišljanja, jer se protiv neprijatelja borite upravljajući sa dva ili tri lika od kojih svaki ima određeni stil borbe, a ovisno o magičnom materijalu koji mu date na raspolaganje, svaki lik ima i svoji set čarolija. To vas dovodi do toga da spretnim računanjem odlučujete kada ćete nekoga pogoditi šakom ili specijalnim potezom mača, zapaliti, zalediti ili jednostavno propucati, a kada ćete izliječiti sebe, oživjeti prijatelja, popiti napitak ili prizvati demonolikog Ifrita. Kombinacije su beskonačne, a ako ne uspijete poraziti neprijatelja, igra vas vraća na sam početak borbe kako biste se ponovno dokazali. Nažalost, smrtnost je česta kod borbi s bossovima i odvija se u nekoliko uistinu teških faza, a umrete li prilikom prvog udarca ili vas samo jedan zamah mačem dijeli od pobjede u zadnjoj fazi, povratak na početak je neizbježan. To će neke igrače natjerati da još više zagrizu, dok one koje zanima daljnji razvoj priče ne bi trebalo biti sram smanjiti težinu gameplaya i jednostavno ići dalje.

Balans između likova je odličan i uživat ćete u njihovu nadopunjavanju čak i ako u početku nekoga budete smatrali beskorisnim, jer na koncu svatko dođe u priliku da zasja i pokaže što može.

Iako ćete likovima moći birati i mijenjati oružje velike su šanse da jednom maču ili rukavicama ostanete vjerni do kraja igre, uz postupnu nadogradnju koju vam napredak pruža.

Sporedne misije nisu za prevelike pohvale jer se često svode na nepotrebna bauljanja po slamovima u potrazi za odlutalim mačkama i chocobo pticama. Igra pruža i nekoliko posebnih VR misija koje su nas dodatno impresionirale.

Važno je naglasiti da Final Fantasy VII Remake nije samo nostalgična posveta igri koja je definirala cijelu jednu generaciju te 90-ih lansirala serijal na zapadno tržište učinivši ga planetarno popularnim. To je odličan RPG koji će vas natjerati da pomičete vlastite granice, mučite se za pobjedu i jedva čekate novu dozu FF-a, bez obzira na to hoće li se raditi o novom remakeu ili originalnom nastavku serijala. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije