Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Top 5

Najbolji božićni filmovi za koje niste znali da su nastali prema knjigama

Foto: Facebook
1/5
19.12.2019.
u 12:59

Za vas smo odabrali pet najboljih božićnih filmova koji su temeljeni na književnim djelima.

Dok s nestrpljenjem brojimo dane do Božića, olakšali smo vam slatke muke i za vas odabrali pet najboljih božićnih filmova za koje sigurno niste znali da su temeljeni na književnim djelima. 

5. Kako preskočiti Božić

Foto: IMDb

"Kako preskočiti Božić" simpatičan je obiteljski film nastao prema knjizi Johna Grishama. Prati tročlanu obitelj Krank čija se kćerka Blair pridružila organizaciji Peace Corps i Božić će provesti u Peruu. Kako bi se lakše nosili s odlaskom kćeri, a i uštedjeli na božićnim zabavama, ukrasima i ostalim troškovima koji su ih prošlih godina koštali više tisuća dolara, Luther (Tim Allen) i Nora Krank (Jamie Lee Curtis) odlučuju potpuno preskočiti Božić i otići na krstarenje na Karibe. No njihovi nabrijani susjedi, opsjednuti božićnim duhom i pobjedom na gradskom natjecanju najbolje ukrašenih ulica, neće im to tako lako dopustiti. 

 

4. Božićna priča

Foto: IMDb

"Božićna priča" ili "Christmas Carol" Charlesa Dickensa, pravi je božićni klasik, ali i vjerojatno najekraniziranija božićna priča svih vremena. Postoji preko dvadeset filmova, crtića te tucet serija temeljenih na priči o Ebenezeru Scroogeu, starom škrtici i čangrizavcu koji mrzi Božić. Međutim, kada Scroogea na Badnjak posjete tri duha, Duh prošlih Božića, Duh božićne sadašnjosti i Duh budućih Božića, shvaća da ga, nastavi li se ponašati kao do sada, u budućnosti čekaju samo smrt i zaborav te se odlučuje promijeniti i otvoriti svoje srce. Nećete pogriješiti odaberete li ovog Božića animiranu filmsku adaptaciju iz 2009. s Jimom Carreyjem u glavnoj ulozi. 

 

3. Polar Express

Foto: IMDb

Prekrasnu i toplu priču o dječaku koji odlazi na Sjeverni pol upoznati Djeda Božićnjaka napisao je Chris Van Allsburg. Istoimeni animirani film iz 2004. godine u kojem Tom Hanks glumi otprilike polovicu likova (što nikako ne može biti loše) vodi nas na čarobnu avanturu koja nam pokazuje da je sve moguće - samo ako vjerujemo. 

 

2. Kako je Grinch ukrao Božić

Foto: IMDb

Slavni "Grinch" nekoliko puta je ekraniziran, ali najpoznatija nam je verzija u kojoj to zeleno čudovište glumi, ponovno, Jim Carrey. Ovakve uloge očito mu leže, jer je i Grinch mrzovoljno gunđalo koje živi iznad Tkograda. Mrzi i Tkograd i Tkograđane, ali najviše od svega - mrzi Božić. Filmovi su nastali prema književnom predlošku poznatog američkog dječjeg pisca dr. Seussa iz čijeg je pera izašao i "Mačak, ne diraj mu šešir". 

 

1. Umri muški

Iako se mnogi neće složiti sa svrstavanjem akcića "Umri muški" među božićne filmove i svake se godine oko toga vode debate, ne možemo pobjeći od činjenica. Radnja tog filma ne samo da se odvija u vrijeme blagdana, već na sam Badnjak, magazin Forbes proglasio ga je najboljim božićnim filmom svih vremena, a prošle godine, pokleknula je i zvijezda filma, Bruce Willis, kada je to priznao na Twitteru. No, malo ljudi zna da je nastao prema knjizi "Nothing Lasts Forever" Rodericka Thorpa, i to kao nastavak njegovog romana "Detektiv".

 

Želimo vam ugodne blagdane uz neki od filmova s ove liste i ostavljamo vas s prigodnim božićnim trailerom koji je za 30. godišnjicu ovog klasika napravio 20th Century Fox, a vi nam u komentarima recite što mislite - je li "Umri muški" ultimativni božićni obiteljski film? 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije