Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
last of us

Najbolja Playstation igra svih vremena postaje HBO-ova TV serija!

06.03.2020.
u 12:02

Ovo je posebno dobra godina za fanove jer uskoro dolazi i drugi nastavak megapopularne igre.

Uzbudljive vijesti dolaze iz HBO-a, koji je potvrdio da autor igre Neil Druckmann i Emmyjevac Craig Mazin (zaslužan za HBO-ov "Černobil") kreću u produkciju serije koja će biti zasnovana na PlayStation igri "The Last of Us", koju mnogi opravdano nazivaju najboljom PS avanturom svih vremena.

- Od prvog trenutka kad sam sjeo razgovarati s Craigom, podjednako me je oborio s nogu njegov pristup pripovijedanju i njegova ljubav i duboko razumijevanje "The Last of Us". Radeći na seriji "Černobil", Craig i HBO stvorili su napeto, mučno, emocionalno remek-djelo. Ne mogu zamisliti bolje partnere s kojima bih "The Last of Us2 oživio kao televizijsku seriju. Oduševljen sam što mogu surađivati s njima - rekao je Neil Druckmann.

- Neil Druckmann je bez sumnje jedan on najboljih pripovjedača koji radi u svijetu video igara, a "The Last of Us" njegovo je najznačajnije djelo. Dobiti priliku za prilagodbu ovog prekrasnog umjetničkog djela već je godinama moj san, i čast mi je raditi to u partnerstvu s Neilom - rekao je pak Craig Mazin.

Druckmann i Mazin bit će zaduženi za pisanje scenarija i produkciju. Carolyn Strauss, inače dobitnica Emmyja za HBO-ovu "Igru prijestolja" i "Černobil", bit će izvršna producentica zajedno s Evanom Wellsom, predsjednikom razvojnog studija Naughty Dog koji nam je podario "The Last of Us"

Priča se odvija dvadeset godina nakon što je moderna civilizacija uništena. Iskusni borac Joel dovica zadatak da 14-godišnju djevojku Ellie, o kojoj bi mogla ovisiti sudbina ljudskog roda, prokrijumčari iz opasne zone karantene. Ono što započinje kao mali posao ubrzo postaje brutalno, ali i emotivno putovanje, jer oboje moraju prijeći preko pola Sjedinjenih Američkih Država, oviseći damo jedno o drugome u borbi za opstanak.

Projekt je koprodukcija Sony Pictures Television i u suradnji s PlayStation Productions, kojima će "The Last of Us" biti prva televizijska serija.

- Ovo je nevjerojatno uzbudljiva prilika za partnerstvo s Craigom, Neilom, Carolyn i timovima kompanije Sony, Naughty Dog i PlayStation kako bismo oživjeli virtualni svijet ove cijenjene igre - rekao je direktor programa kompanije HBO Casey Bloys.

Ovo je posebno dobra godina za fanove jer uskoro dolazi i drugi nastavak megapopularne igre.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije