Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Originalna manifestacija

Muzeji izvan muzeja: Dinosaur će prošetati Trgom bana Jelačića

Muzeji izvan muzeja 2018
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
07.05.2019.
u 15:00

Muzeji će izaći na ulice, točnije na Trg bana Josipa Jelačića gdje će se održati inovativni projekt koji je prošle godine prikupio pozamašan broj posjetitelja

Muzejski sadržaji po drugi će put pokušati doprijeti do šire publike. Na glavnom zagrebačkom trgu u petak će osvanuti MIM paviljon odnosno 'gnijezdo' u kojem će se održati manifestacija Muzeji izvan muzeja. Tako će na gradskoj žili kucavici oživjeti muzejski eksponati i izaći iz svojih institucija.

Drugu godinu za redom događaj organizira Hrvatski prirodoslovni muzej. Nakon prošlogodišnje uspješnice koja je privukla više od 20 tisuća posjetitelja i u središte Zagreba donijela Penkalin avion iz 1910. godine, manifestacija će sad dodatno obogatiti program pa nas tako očekuje pregršt predavanja i radionica.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U projekt su se uključili Arheološki muzej u Zagrebu, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Tehnički muzej Nikola Tesla, Hrvatski povijesni muzej te Muzejski dokumentacijski centar, a gostuje i Muzej Radboa iz Radoboja. Svaki od sudionika predstavit će najbolje od vlastitog programa.

'Zvijezda' manifestacije ove je godine replika dinosaura koji pripada skupini Theropoda, a koji je nekoć šetao područjem Istre. Centar Zagreba bit će muzej sve do 17. svibnja, a upad je besplatan. 

 

Komentara 1

MA
Matrix5
21:14 08.05.2019.

Zabavno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije