Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubrovačke ljetne igre

Mladen Tarbuk i dalje na čelu Igara

02.02.2015., Dubrovnik - U Festivalskoj palaci predstavljen program 66. Dubrovackih ljetnih igara. Najavljena je premijera Dubrovacki trilogije koja ce se igrati u Knezevom dvoru kao i ispred crkve sv. Vlaha. Kako je receno na konferenciji za novinare na
30.01.2017.
u 13:41

Ministrica kulture produžila mandat Mladenu Tarbuku

U Dubrovniku će u četvrtak biti objavljen pretprogram Dubrovačkih ljetnih igara. Iako intendantu Igara Mladenu Tarbuku dvogodišnji mandat istječe u srijedu, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek produljila mu je funkciju do kraja ovogodišnjih Igara kako bi se omogućilo nesmetano odvijanje festivala.Vodstvo Igara u kojem je još i ravnateljica festivala Ivana Medo Bogdanović konzultiralo je Festivalsko vijeće s pretprogramom, ali ove godine uoči objave nije održana sjednica Festivalskog vijeća. Kako neslužbeno doznajemo, sjednice nije bilo jer je Grad Dubrovnik zbog neizglasavanja proračuna ostao bez gradonačelnika, a povjerenicu je Vlada imenovala tek 25. siječnja. U Vijeću su po funkciji ministrica kulture, gradonačelnik Dubrovnika, dubrovačko-neretvanski župan te Dubravka Šeparović Mušović, Sanja Putica, Božidar Šnajder i Frano Matušić. Vijeće bi se u punom sastavu trebalo sastati negdje na kraju zime kako bi usvojilo potpuni program Igara. Iako se pretprogram ljubomorno čuva do objave na Kandeloru, lani se najavljivalo da bi se u sklopu Igara u kolovozu na Lokrumu trebala izvesti Puccinijeva “Tosca” u režiji argentinskog tenora Josea Cure koji je lani nastupao na Igrama. 

Ključne riječi

Komentara 1

NE
Neba
18:11 30.01.2017.

Ova ministrica ide očito metodom "bez talasanja". Nakon svega ostavlja dojam da HDZ nema interesa niti plana za nacionalnu kulturu, od nacionalnih kazališta do festivala...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije