Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada za mladog glazbenika godine

Marin Maras na putu prema svjetskome violinističkom vrhu

maras
28.12.2009.
u 14:45

Dubrovački mladi violinist Marin Maras na putu je da postane virtuoz međunarodne reputacije, zaključio je početkom godine žiri za dodjelu nagrade koja nosi ime Stjepana Šuleka.

Dubrovački mladi violinist Marin Maras na putu je da postane virtuoz međunarodne reputacije, zaključio je početkom godine žiri za dodjelu nagrade koja nosi ime Stjepana Šuleka.

U međuvremenu je student violine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Leonida Sorokova održao niz koncerata u zemlji i inozemstvu te dobio i prestižnu nagradu Hrvatske glazbene mladeži koja nosi ime Ive Vuljevića, a uručuje se tradicionalno na dan najpopularnije hrvatske koncertne dvorane.

Maras će tako danas popodne na svečanosti u maloj dvorani Koncertne dvorane “Vatroslav Lisinski” izvesti Meditaciju Petra Iljiča Čajkovskog, skladbu 22 per 2 in 2 Dubravka Detonija i Mađarski ples br. 17 Johannesa Brahmsa uz pijanisticu Renatu Hil.

Prvi nastup s orkestrom u rodnom gradu imao je s jedanaest godina. Glazbeno obrazovanje počeo je u Dubrovniku u Školi Luke Sorkočevića, a s petnaest je godina kao posebno nadaren počeo studirati. Njegov je najveći uspjeh pobjeda je na Međunarodnom violinističkom natjecanju u Novosibirsku na kojem su se natjecala čak 54 umjetnika iz 15 država.

Publicitet i popularnost stekao je lani kada je na finalu u Hrvatskome glazbenom zavodu u Zagrebu srčanom i zrelom izvedbom osvojio čast da zastupa Hrvatsku na eurovizijskom natjecanju mladih glazbenika koje se održava u Beču. Trenutačno muzicira na violini koju je 1751. godine izradio talijanski majstor Tomasso Carsassi unajmljenoj od švicarske zaklade Maggini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije