Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje

Mala scena na međunarodnom festivalu Cornici Zerose u Italiji

Priča o kotaču
arhiva VL
28.10.2010.
u 15:32

Produkcije za djecu od godine i pol i više nisu uobičajene u Hrvatskoj i radi ih jedino Mala scena, međutim u Europi, a osobito u Italiji, takve su predstave izuzetno popularne

Mala scena ovoga vikenda odlazi u Italiju na međunarodni festival kazališta za najmanju publiku Cornici Zerose, na kojem će  u subotu 30. listopada dva puta izvesti  predstavu Ivice Šimića i i Marijane Nole "Priča o kotaču".  Predstava će se izvoditi na talijanskome jeziku u prijevodu Marije Spicijarić.

Produkcije za djecu od godine i pol i više nisu uobičajene u Hrvatskoj i radi ih jedino  Mala scena, međutim u Europi, a osobito u Italiji, takve su predstave izuzetno popularne. Zato je u Trstu osmišljen i festival na kojem će se Mala scena ove godine predstaviti  prvi put. Predstava "Priča o kotaču" praizvedena je 2003. godine i od onda je odigrana 250 puta po cijeloj Hrvatskoj, a nastup na festivalu Cornici Zerose bit će  joj prvo međunarodno gostovanje. Vitomira Lončar, glumica i producentica predstave, istražuje fenomen kotača kroz stvari koje okružuju svako dijete.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije