Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filmske projekcije

Majstori filmskog platna na dvodjevnoj reviji u MM centru

Braća Quay
Braća Quay
27.03.2011.
u 14:29

Najavljen program berlinskog Interfilma, crtići Billa Plymptona i animirani svjetovi braće Quay

Revitalizirani MM centar Studentskog centra u Zagrebu najavio je dvodnevnu filmski reviju atraktivnih međunarodnih autora.

U ponedjeljak 28. ožujka u 18 sati prikazat će program kratkih filmova s uglednog festivala Interfilm Berlin, drugog po starosti (nakon festivala u Oberhausenu) i drugog po važnosti (nakon Berlinalea) filmskog festivala u Njemačkoj.

Isti dan u 20 sati počinje revija uvrnutog animatora Billa Plymptona, za nakon čijeg je crtića Terry Gilliam iz Monty Phytona svojedobno pitao: Gdje Bill kupuje drogu? Organizatori najavljuju niz njegovih kratkometražnih uspješnica od čuvene pseće trilogije do fašističkih godina Djeda Božićnjaka, od devedesetih do danas.

U utorak, 28. ožujka u 20 sati počinje prvi dio programa "Fantomski muzej braće Quay". Od kasnih sedamdesetih blizanci Quay stvaraju svoju jedinstvenu i hipnotičku kombinaciju lutkarske i stop-animacije, a iz njihova s eopusa često izdvaja "Ulica krokodila", koju uvrštavaju među najbolje kratkometražne animirane filmove svih vremena.

S obzirom na naslov programa u utorak, čini se da će filmske projekcije u MM-u postati još jedan redovni dio programa te male dvorane u Savskoj ulici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije