Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba na Hvaru

Likovni anđeli u hvarskoj vili obitelji Meneghello

izložba, anđeli, vila obitelji Meneghello, Hvar
arhiva VL
29.09.2012.
u 18:45

Posebno će mjesto na hvarskoj izložbi pripasti gvaševima i akvarelima fra Ambroza Testena, svećenika rođenog 1897. godine koji je jednu od svojih prvih izložbi imao baš na Palmižan

Dvije Leteće sfinge slikara i grofa Ferdinanda Kulmera, nevjerojatno tužni anđeli Nives Kavurić Kurtović, skulpture Petra Dolića i Petra Hranuellija, ali i djela Borisa Demura, Željka Hegedušića, Zvonimira Lončarića, Ivana Lovrenčića, Marine Stoponje, Tonija Franovića, Vuka Jevremovića i brojnih drugih umjetnika naći će se u nedjelju, 30. rujna, na tematskoj izložbi u Villi Meneghello na hvarskom Križnom ratu. Vehementna Dagmar Meneghello tako će ponovno, ovog puta na čak dva tjedna, posjetiteljima Hvara otvoriti svoju likovno-osviještenu vilu s pogledom na pučinu.

Kako Hvar 1. listopada počinje jednogodišnju proslavu 400. godišnjice svog komunalnoga kazališta pa će gradom šetati brojni uglednici, Dagmar očekuje da i ministrica kulture Andreja Zlatar-Violić posjeti izložbu koja se bavi anđelima, ali i ostalim krilatim stvorenjima koja nas čuvaju, čude i plaše. Tako će se u vili naći otprilike stotinu i pedeset djela trideset i pet umjetnika iz velike kolekcije Meneghello koje se ne bi posramio niti neki nacionalni muzej posvećen likovnosti. Posebno će mjesto na hvarskoj izložbi pripasti gvaševima i akvarelima fra Ambroza Testena, svećenika rođenog 1897. godine koji je jednu od svojih prvih izložbi imao baš na Palmižani, na Paklinskim otocima u kojima Dagmar Meneghello strastveno i autoritativno spaja umjetnost s elitnim turizmom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije