Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lado u Lisinskom

Lado proslavio rođendan uz folklor Slavonije, Baranje i Bačke

lado
kruno midžor/pixell
23.11.2010.
u 11:26

Godišnji koncert ansambl Lado posvetio je glazbenoj i plesnoj tradiciji Slavonije, Baranje i Bačke. Na cjelovečernjem koncertu u Lisinskom nazvanom Šokački sastank praizvedena je i koreografija Bizovačkim sokacima Krunoslava Šokca

Pravi spektakl održao je ansambl Lado na svome tradicionalnom godišnjem koncertu u Lisinskom. Ne samo da je dvorana bila prepuna i da su ladovke i ladovci ponovno dokazali vrhunsku pjevnu i plesnu te sviračku formu, nego su početak i kraj koncerta obogatili i brojni članovi SKUD-a Ivan Goran Kovačić, FA Zagreb Markovec i učenici Škole na klasični balet. Tako se na sceni odjednom našlo možda i stotinjak umjetnika pa je folklor Slavonije, Baranje i Bačke bio predstavljen na doista izniman, spektakularni način. 

Osim dobro poznatih koreografija Zvonimira Ljevakovića kao što su omiljeno Bunjevačko momačko kolo ili pak likovno atraktivna Baranjska žetva, Lado je izveo također Ljevakovićeve Slavonske kraljice kao i njegovo Valpovačko kolo, koje je ovog puta naišlo na veliko odobravanje publike. Publika voli i Baranjske plesove Mihajla Smoljanovića te koreografiju Na veliko prelo Andrije Ivančana. Da je zanimljiv koreograf od kojeg možemo još mnogo očekivati ponovno je dokazao i član Lada gromkog glasa Krunoslav Šokac, koji je imao i jedinu praizvedbu večeri, točku Bizovačkim sokacima, a publici je predstavio i posebno uspjelu Ej, sviraj Pavo koju iznimno voli izvoditi i ansambl.

Posebno valja pohvaliti doista impresivni pjev ansambla, ali i razigrani orkestar koji je odsvirao niz skladbi, mahom majstora Bože Potočnika. Šokački sastanak Lada doista je bio punokrvni vatromet pokreta, boja i moćnih glasova koji je temperamentnoj publici s punim pravom izazvao jake, upravo šokačke emocije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije