Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rovinj

Kurt Elling - fino ugođena i pomalo ekstravagantna jazz-večer

kurt elling
arhiva VL
08.07.2010.
u 15:31

Elling je izveo u cijelosti svoj posljednji album “Dedicated To You”, za koji je u veljači osvojio Grammyja, i nekoliko pjesama s novoga albuma koji je upravo u fazi miksanja.

Na terasi rovinjskoga hotela Monte Mulini američki jazz-pjevač Kurt Elling održao je, bez imalo pretjerivanja, koncert primjeren najglasovitijim svjetskim koncertnim dvoranama. Zanimljivo je i to što je nastup održan pred dvjestotinjak gostiju, čime je dobivao više prizvuk kultivirana high-society partyja nego klasična jazz-koncerta, u atmosferi u kojoj je naručiti pivo od konobara djelovalo jednako kao da ste od pjevačke zvijezde naručili da otpjeva “London Calling”.

Elling je izveo u cijelosti svoj posljednji album “Dedicated To You”, za koji je u veljači osvojio Grammyja i nekoliko pjesama s novoga albuma koji je upravo u fazi miksanja, a koji je više nego dobro izreklamirala izvanredna verzija pjesme “Golden Lady” Stevieja Wondera u kojoj se negdje na polovici puta sastaju vrhunski majstor(i) soula sedamdesetih i klasični jazz-kvartet. Za razliku od mnogih jazz-pjevača, Elling ne ide linijom manjeg otpora, u njegovu pjevanju ima mnogo originalnosti i eksperimentiranja, a njegov kvartet daje i dovoljno uzbuđenja ljubiteljima, ponajprije instrumentalnog jazza.

Sve u svemu, fino ugođena, pomalo ekstravagantna jazz-večer u svjetskim razmjerima, koja pokazuje nastavak višegodišnjeg trenda vrhunskog uvođenja jazza u hrvatsku koncertnu ponudu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije