Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30 godina sirovih strasti

Kultna scena snimljena je bez pristanka Sharon Stone, što bi danas bilo nezamislivo

IMDb
25.03.2022.
u 12:05

Slavni erotski triler proslavio je tridesetu obljetnicu od prvog prikazivanja

Ovaj tjedan slavni film “Sirove strasti” proslavio je trideseti rođendan. Erotski triler, ujedno i začetnik novog, “vrućeg” filmskog žanra, u režiji Paula Verhoevena, premijerno je prikazan u SAD-u 20. ožujka 1992. godine, a nakon početnog šoka pričom i brojnim erotskim scenama, u mnogim zemljama potom je bio cenzuriran, možemo reći i potpuno okljaštren, jer su iz njega izrezane sve scene seksa i ubojstava.

Naravno, najlegendarnija scena cijelog filma, koja je zauvijek upisana u filmsku povijest, ona je s ispitivanja glavne junakinje (glumi je Sharon Stone) koju inspektori sumnjiče za ubojstvo, kada sjedeći na stolcu u policijskoj postaji, odjevena u bijelu minihaljinu, prekriži noge i pokaže detektivima da ispod haljine ne nosi rublje. A upravo je ta scena sa ženskim međunožjem doslovno nezamisliva u današnjem Hollywoodu, zbog nove političke korektnosti i posljedica koje je filmskoj industriji donio pokret #Me Too, koji je podigao glas protiv seksualnog zlostavljanja žena.

Film je u premijernom vikendu prikazivanja zaradio više od 15 milijuna dolara, što je u to vrijeme bilo senzacionalno otvaranje, a zarada se u konačnici podigla na gotovo 353 milijuna dolara. Scenarist Joe Eszterhas govorio je kako je scenarij napisao za samo 13 dana, te ga prodao za čak tri milijuna dolara, što je tada bila velika zarada.

Tvrdio je kako je ideju dobio dok je radio kao reporter, kada je upoznao policajca koji se uvijek nalazio usred pucnjave, ali i striptizetu s kojom je završio u hotelskoj sobi i koja mu je nakon seksa prijetila nabijenim pištoljem. No, scena bez gaćica nije bila u scenariju, već ju je na licu mjesta smislio redatelj, a sama Sharon Stone kasnije je tvrdila da je snimljena bez njezina znanja (?!).

Uz nju se za tu ulogu borilo još 13 glumica, a do danas “Sirove strasti” ostaju njezin najslavniji film. Za scene seksa Stone kaže da ih je bilo lakše snimati od scena nasilja, te da joj je puno pomogao glumački partner Michael Douglas. Također, svjesna je da joj “Sirove strasti II”, iz 2006., nisu trebale. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Django
Django
10:21 30.03.2022.

Ma sirotica jedna, nije znala da nema gaće i nije znala da ju snimaju. Za ne vjerovat. Inače, ova riječ “međunožje” mi strašno ide na živce. Ne znam koji ju je jezikoslovni talent uopće izmislio i pustio u opticaj. Zar je tako strašno reći bobu bob i popu pop!?

M3
Miške 3
05:24 29.03.2022.

M. Daglas je napuhaljec, pravi se važan, duri se kao i otac. Meni je uvijek bio antipatičan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije