Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ranko Marinković'
Povratak na članak

Kristijan Vujičić pobjednik je 51. natječaja Večernjeg lista za kratku priču

Drugu nagradu u iznosu od osam tisuća kuna osvojio je akademik Pavao Pavličić "Pričom za Večernjakov natječaj", dok je treću nagradu u iznosu od pet tisuća kuna osvojila Marina Veljača pričom "Znaš li tko sam ja"

Komentari 4

SM
stari_mačak
16:10 21.09.2017.

Ovoga puta, za prvu nagradu Uečernjeg lista bilo je dovoljno popljuckati "drugove" i hrabro napisati "Jugoslavija mora pasti", ravno trideset i sedam godina nakon Brozove smrti. Stvarno hrabro, sve čestitke laureatu. Što se tiče drugoplasiranog eseja, nadam se da će Pavličić korisno potrošiti osam lakih tisuća kuna zarađenih akademskom titulom, a treći osnovnoškolski uradak ne bih ni spominjao. Sve u svemu, ovim izborom i ime časnog Ranka Marinkovića po n-ti je puta ovdje popljuvano. Njemu mrtvom to je potpuno svejedno, a mi živi znamo i sjećamo se da je književnost preživjela i teža vremena pa će, dakako, i ova :)

VL
DO
Dobinov
16:20 25.09.2017.

Netko je eliminirao 904 priče iz konkurencije a tko je to nisam mogao razaznati. Preostalih 59 žiri je pročitao u šta sumnjam. Da je pročitao priče ne bi prvu nagradu dodijelio ovoj priči. Malo antikomunizma, malo psovki, malo zagrebačkog slenga i puno politike. Berlinski zid je otrcana i ofucana tema ali izgleda nekima nije dosadio. Prelijepa djevojka i malo pubertetskog voajerizma i eto prve nagrade. Žiri je izabrao pisce koje će nagraditi a šta su poslali nije važno i nisu ni čitali.

VL
GO
goran2hr
22:51 22.09.2017.

Nagrađena priča, bolja je od drugonagrađene i od trećenagrađene priče. Komisiji treba dati otkaz i dovesti bolje. Žurno, jer bliži se zima.

VL
ZZ
zzz
15:11 21.09.2017.

Čestitke!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.