Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
65 5°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
  • stari_mačak:

    Ovoga puta, za prvu nagradu Uečernjeg lista bilo je dovoljno popljuckati "drugove" i hrabro napisati "Jugoslavija mora pasti", ravno trideset i sedam godina nakon Brozove smrti. Stvarno hrabro, sve čestitke laureatu. Što se tiče drugoplasiranog eseja, nadam se da će ... prikaži još! Pavličić korisno potrošiti osam lakih tisuća kuna zarađenih akademskom titulom, a treći osnovnoškolski uradak ne bih ni spominjao. Sve u svemu, ovim izborom i ime časnog Ranka Marinkovića po n-ti je puta ovdje popljuvano. Njemu mrtvom to je potpuno svejedno, a mi živi znamo i sjećamo se da je književnost preživjela i teža vremena pa će, dakako, i ova :)

  • Dobinov:

    Netko je eliminirao 904 priče iz konkurencije a tko je to nisam mogao razaznati. Preostalih 59 žiri je pročitao u šta sumnjam. Da je pročitao priče ne bi prvu nagradu dodijelio ovoj priči. Malo antikomunizma, malo psovki, malo zagrebačkog slenga ... prikaži još! i puno politike. Berlinski zid je otrcana i ofucana tema ali izgleda nekima nije dosadio. Prelijepa djevojka i malo pubertetskog voajerizma i eto prve nagrade. Žiri je izabrao pisce koje će nagraditi a šta su poslali nije važno i nisu ni čitali.

  • goran2hr:

    Nagrađena priča, bolja je od drugonagrađene i od trećenagrađene priče. Komisiji treba dati otkaz i dovesti bolje. Žurno, jer bliži se zima.

Još iz rubrike Kultura

ŽIVOTNA PRIČA VLASTE DELIMAR

'S trinaest godina sam odlučila biti umjetnica i nikada se nisam obazirala na okolinu'

Legendarni Špiro Guberina

Otišao je i Strikan, glumčina za kojeg nije bilo velikih i malih uloga

Godina uvrijeđenih

Novi film “Vještice” s Anne Hathaway na listi nedovoljno politički korektnih djela

2