Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tik pred sezonu

Korona je ušla u splitski HNK - zaražen član baletnog ansambla

Correr o Fado na Splitskom ljetu
Milan Sabic/PIXSELL
02.10.2020.
u 12:21

Jedan član baletnog ansambla HNK Split pozitivan je na koronavirus. Službena sezona splitskog kazališta trebala bi početi u ponedjeljak, a intendant Srećko Šestan najavio je da će odluku kako dalje donijeti prema naputcima epidemiologa.

Jedan član baletnog ansambla HNK Split, potvrđeno nam je, pozitivan je na koronavirus. Službena sezona splitskog kazališta trebala bi početi u ponedjeljak, a intendant Srećko Šestan još uvijek ne želi izlaziti s odlukom o tome kako će izgledati repertoar baleta, uz napomenu kako je u listopadu predviđeno čak osam baletnih predstava. Razgovarajući o zaraženom baletanu, naglasio je kako je u permanentnom kontaktu sa stručnjacima epidemiološke službe zavoda za javno zdravstvo, te da će prema njihovom naputku donijeti odluku.

Prije ove informacije, najavljena je repriza simfonijske bajke za djecu “Petar i vuk” Sergeja Prokofjeva, a intendant Šestan naglasio je da upravo takvom i sličnim plesnim izvedbama žele odgojiti mladu publiku da što više dolazi u kazalište.

Tijekom listopada planirana je i izvedba baleta “Correr o Fado”, koji je uspješno predstavljen na ovogodišnjem Splitskom ljetu, na otvorenoj pozornici na Sustipanu. Baletni ansambl splitskog teatra za ovu sezonu priprema i jedan premijerni naslov, a šef splitskog baleta Ilir Kerni koji je u Split stigao iz Zagreba ne prestaje naglašavati koliko je zadovoljan profesionalnošću, uvježbanošću i odnosom splitskih baletana, te kako je zatekao vrlo uigran i profesionalan ansambl. Koliko će im korona pokvariti planove, saznat ćemo u narednim danima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije