Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNI KONCERTI

Koprivnica na tri dana postaje najpoželjnije jazz odredište

Festa Jazza
Foto: Promo
1/6
02.07.2018.
u 13:07

„Fest Jazza“ od 5. do 7. spnja u Koprivnicu dovodi 130 glazbenika iz Hrvatske i Europe

„Fest jazza“ Koprivnica međunarodni je ljetni open-air festival koji se ove godine u Koprivnici održava po 4. puta. U tri dana festivalskog programa više od stotinu glazbenika sudionika programa svojim će muziciranjem obogatiti kulturnu ponudu Koprivnice i privući u grad mnoge ljubitelje jazza, zabave i ljetnih festivala na otvorenom.

Ovogodišnji program festivala „Fest Jazza“ objedinjuje koncerte na glavnoj pozornici na Zrinskom trgu, koncertne programe u sklopu „Festivalskih noći“ u Multimedijalnom centru Kugla, dnevne programe (radionice plesa, književnu večer, jutarnji jazz, jazzy jogu u gradskom parku, jazz viniliju, jam corner, i dr.), te radionicu i jazz koncert za djecu.

U glavnom programu na Zrinskom trgu nastupaju Kaplowitzi & Jazz Orkestar HRT-a (HR), Snorre Kirk Quintet (DK), Boilers Quartet (HR), Lovro Ravbar Get On Board Collective (SLO), Darko Jurković Charlie Trio (HR) i Atomic Jazzistra & Ervin Baučić (HR).
U Multimedijalnom centru Kugla u programu pod nazivom „Festivalska noć“ nastupaju sastavi  „Gelato Sisters“, „Electric Porn“ i „Gungula“, a tamo će se održati i „Jam sessioni“, te program „Jazz Newbies“ .

Jazz za djecu

Organizatori festivala smatraju vrlo važnim kulturno odgajanje i edukaciju najmlađih, te su stoga ove godine u program uvrstili radionicu i jazz koncert za djecu koji će se održati u dvorištu Dječjeg vrtića Tratinčica (objekt Loptica) u Ulici Ivana Generalića u Koprivnici. Na radionici će djeca naučiti kako izraditi instrumente od otpadnih materijala i zatim zasvirati na njima. Dvorište vrtića tog će dana postati „Fest Jazza“ u malom. Program će biti realiziran u suradnji sa Dječjim vrtićom Tratinčica i GKP Komunalac Koprivnica.

Dodatni sadržaji

Na ovogodišnjem “Fest Jazza” posjetitelji će imati priliku doživjeti i ples kao neizostavan segment jazz kulture. Ekipa iz plesne škole "Back to Swing Zagreb" održat plesne radionice swinga i solo jazz dance-a u Multimedijalnom centru Kugla. U gradskom parku za sve zainteresirane biti će organizirano i vježbanje joge, a u subotnje jutro uz „Dane povrća“ na Zrinskom trgu rasplesat će vas Puhački orkestar DVD-a Virje i Scifidelity Orchestra. Prodajna izložba jazz vinyla održat će se u dane festivala u prostoru poslovne zgrade u Ulici Ivana Generalića, a na književnoj večeri u Galeriji Koprivnica biti će predstavljena knjiga pjesama „In A Sentimental Mood“ književnice Ivane Bodrožić.

U slučaju lošeg vremena, glavni koncertni program će se održati u dvorani Domoljub, Starogradska 1, u Koprivnici.

Vidimo se u Koprivnici  5., 6. i 7.  srpnja na 4. „Fest Jazza“!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije