Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLATNA KOOGLA Hrvatska glazbena nagrada unatoč nuli gradskih kuna – ide dalje

Koogla: Najviše nominacija TBF-u, Jinxima i Pivu

The Beat Fleet je među finalistima Koogle
Foto: Vanja Zubčić
26.02.2008.
u 18:19

Svim nedaćama unatoč, hrvatska glazbena nagrada Zlatna koogla i dalje se kotrlja, a njezino ovogodišnje izdanje održat će se 26. i 27. ožujka u Zagrebu i okupiti domaće izvođače koji su svojim pjesmama obilježili proteklu godinu.

Žiri od tristotinjak predstavnika glazbene struke izabrao je finaliste među kojima prednjače Hladno pivo, Jinx, The Beat Fleet, Gibonni, Pips, Chips & Videoclips, The Chweger, Miroslav Evačić i Pavel. Publika će od 1. ožujka na službenim stranicama nagrade www.zlatnakoogla.com moći glasovati za svoje favorite.

Glasovanje za Kooglu počinje 1. ožujka
Najviše nominacija, njih sedam, zaslužio je splitski TBF, a iza njega slijede Jinxi i Hladno pivo sa po šest nominacija. Tri "najjače" grupe borit će se za neke od najjačih nagrada poput albuma godine, pjesme godine, grupu godine, koncertni nastup, videospot godine, najdizajn i likovno oblikovanje albuma te vox populi.

Po tri nominacije zaslužili su Gibonni i Pips Chips & Videoclips , a po dvije Urban i Livio Morosin.

Zlatna koogla biti će dodijeljena i najvećih glazbenim dosadnjakovićima godine, a neslavnom nominacijom dominiraju Luka Nižetić i grupa Adastra čiji je frontman Jerko Marić, brat Anđe Marić.

Luka i Adastra zaradili su svaki po četiri nominacije među kojima i one za najdosadniiju pjesmu godine, najdosadniji album i najdosadnijeg izvođača godine.

Luku i Jerka u stopu slijede Shorty, Sandi (Aleksandar) Cenov i Nina Badrić sa po tri nominacije. Među nominiranima našli su se Aki Rahimovski i Jacques Houdek, dok je Cetinski zaslužio nominaciju za najdosadnijeg izvođača godine.

Prostor dodjele još uvijek nepoznat
– Još se dogovaramo o prostoru, a u igri su Boogaloo, Tvornica i KSET. Ove godine Koogla će biti drukčije koncipirana, a moguće je da se nastavi i u petak 28. ožujka jer još čekamo potvrdu jednog velikog izvođača – otkriva Anđelo Jurkas.

Također, ovogodišnje izdanje ponešto je promijenjeno: ukinute su tri kategorije (Koogla za najboljeg DJ-a, najbolju web stranicu i novinarska nagrada najizvođaču koji je u protekloj godini najviše unaprijedio domaću glazbenu scenu), dosadašnja kategorija “zlatno rooglo” preimenovana je u – “dosadu godine”. I ovaj put festival koji promiče hrvatsku glazbu i pritom uživa i svjetski ugled, od gradske vlasti nije dobio niti kunu.

– Nula je naša kula – poručuju neuništivi zlatnokooglaši.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije