Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cantus Ansambl

Koncert skladbi Šuleka, Kelemena i Horvata, a potom - Soap Opera!

Cantus Ansambl
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
26.09.2014.
u 16:22

Premijerno će biti izvedena prva od ukupno pet epizoda Soap Opere, projekta nastaloga u koprodukciji Cantus Ansambla, Muzičkog biennala Zagreb i Kulture promjene SC-a

Prvi koncert Sezone (s) povodom Cantus Ansambla održat će se u ponedjeljak, 29. rujna u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog od 20 sati, a ansamblom će dirigirati Berislav Šipuš. Nova sezona ciklusa spaja dvije, naizgled nespojive, koncepcije: prva je posvećena 70. obljetnici Hrvatskog društva skladatelja te obljetnicama rođenja velikana hrvatske glazbe protekloga stoljeća, Stjepana Šuleka i Milka Kelemena.

Koncert otvorenja sezone započet će upravo djelom skladatelja iz čije su skladateljske škole proizašli neki od ponajboljih hrvatskih skladatelja, Stjepana Šuleka. Slijede skladbe njegovih učenika, Milka Kelemena, osnivača Muzičkog biennala Zagreb kojemu je upravo dodijeljen počasni doktorat zagrebačkog sveučilišta, te Stanka Horvata.

Drugi dio koncerta zakoračit će u multimedijalni prostor, premijernom izvedbom algoritamske skladbe nekadašnjeg Horvatova studenta, Srđana Dedića, a za kraj koncerta Cantus Ansambl je pripremio – sapunicu.

Premijerno će biti izvedena prva od ukupno pet epizoda Soap Opere, projekta nastaloga u koprodukciji Cantus Ansambla, Muzičkog biennala Zagreb i Kulture promjene SC-a. Riječ je o opernoj sapunici nastaloj na dramski predložak Irene Škorić, za koju će operne epizode skladati Mladen Tarbuk, Mirela Ivičević, Zoran Juranić, Silvio Foretić i Gordan Tudor, a rasplet cijele priče moći ćete pogledati i poslušati u sklopu Muzičkog biennala Zagreb u travnju naredne godine.

Režiju potpisuje Dora Ruždjak Podolski, a u glavnim ulogama prve epizode su Gorana Biondić i Ivana Srbljan.

>> Cantus pod ravnanjem Berislava Šipuša izvodi Papandopula, Devčića, Beria i Stravinskog

>> Cantus ansambl kreće na turneju po Francuskoj i Njemačkoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije