Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvadeseta obljetnica

Kolona ljudi u centru Zagreba radi knjiga za 1 kunu

Algoritam
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
1/8
07.02.2010.
u 12:39

Priliku da gotovo besplatno dobiju jedan od trideset i tri drastično sniženih Algoritmovih naslova, građani su unatoč hladnoći u redovima čekali i nekoliko sati

ZAGREB - Jedanaest je sati. Pred Algoritmovom knjižarom u Gajevoj ulici već se satima stvara nepregledan red. Unatoč zimi, kolona duga stotinjak metara ni jednom se rječju ne žali na hladnoću, uporan vjetar i zamorno čekanje.

Svaka se žrtva, kažu knjigoljupci pušući u promrzle dlanove, i te kako isplati jer na dvadeseti se Algoritmov  rođendan trideset i tri akraktivna naslova ovdje prodaju za - samo jednu kunu!

- Ma kakvi, nije mi hladno! Što je malo smrzavanja prema mogućnosti da za dvadeset kuna kući odnesem isto toliko izvrsnih knjiga. Ideja im je fantastična - priznaje Mario Jakovac koji na kupnju literarnih poslatica čeka već gotovo dva sata. Čak i ako među najjeftinijim naslovima ne pronađe ništa višesatno će čekanje, kaže, opravdati kupnjom video igrice ili knjige uključene u akciju "Kupu 2, plati 1" će u Algoritmu trajati sve do 1. ožujka.

Rođendanskom su rasprodajom oduševljene i šesnaestogodišnjakinje Ema i Karla, no njih više brine hoće li među gomilom knjiga uspjeti pronaći onu pravu.

- Valjda se neće rasprodati sve knjige Stevena Kinga dok mi dođemo na red . Šteta što to rođendansko slavlje traje samo do 10 do 12 sati i to samo danas – razmišljaju naglas prijateljice i odmah dodaju da su napokon dočekale cijenu primjerenu đačkom džepu.

Dok srednjoškolke zadovoljno trljaju ruke maštajući o skorom književnom "ulovu", generalni direktor Algoritma Nenad Antičević svim ljubiteljima knjževnosti donosi dobre vijesti.

- Akcija prodaje 20,000 knjiga za kunu zahvala je našim vjernim kupcima, no ujedno i najava otvaranja knjižare nedjeljom od 9 do 14 sati. Strastveni će čitači od sada s nedjeljne kavice ili posjeta tržnici moći produžiti ravno do Algoritma i uz nešto za tijelo kupiti i nešto za dušu – objašnjava Antičević i dodaje da je velik odaziv kupaca iznenadio čak i njega, posebno stoga što je rođendanska akcija promovirana uglavnom facebookom i twitterom.

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:32 07.02.2010.

Još kad bi Večernjak imao lektora!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije