Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u Matici hrvatskoj
Povratak na članak

Književnik Miro Gavran izabran je za novog predsjednika Matice hrvatske

Književnik Miro Gavran izabran je za novog predsjednika Matice hrvatske koja će slijedeće godine proslaviti 180. rođendan. Protukandidat mu je bio dosadašnji predsjednik Stipe Botica

Komentari 3

VN
vnov
10:05 07.11.2021.

Pravi čovjek na tom mjestu,čestitam Miri Gavranu!!!! Zaslužuje on i Nobelovu nagradu za književnost.

VL
DU
dunhill
09:40 07.11.2021.

Ovo je veliki pomak unaprijed! Nakon 20 godina jednoumlja predvođenog dosadašnjim glavnim tajnikom Matice Zorislavom Lukićem koji je radikalizirao ovu najstariju kulturnu instituciju i cijeli sistem prilagodio sebi i svojim poltronima, novi izbor uprave sada ipak budi nadu da u Matici još ima demokracije i dobroga. No, za mnoge Matičare koji su stradali u toj Lukićevoj huji zadnjih 20 godina, na žalost, više nema spasa; uništene su mnogobrojne karijere i životi, a sama Matica je bačena unazad 50 godina.

VL
SM
stari_mačak
01:24 07.11.2021.

Idealan odabir za uhljebničku organizaciju tipa Matice; lik niti smrdi, nit' miriši. Poslušna dušica.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.