Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVUKAO POTPIS

Josip Mlakić zbog Komšića odustao od Deklaracije o zajedničkom jeziku

Josip Mlakić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
06.04.2017.
u 08:59

Nikad u životu nisam stavio svoj potpis na nešto što bi bilo koji od političara mogao na bilo koji način zloupotrijebiti - kazao je Mlakić

Književnik i scenarist Josip Mlakić povukao je svoj potpis s Deklaracije o zajedničkom jeziku nakon što je u emisiji “Pošteno” FTV-a pored inicijatora Deklaracije Vladimira Arsenijevića kao jedan od potpisnika gostovao i Željko Komšić.

– Ne bih želio ulaziti u iskrenost motiva koji su naveli gospodina Komšića da potpiše Deklaraciju, ali nikada u životu nisam stavio svoj potpis na nešto što bi bilo koji od političara mogao na bilo koji način zloupotrijebiti. Pogotovo ne rigidni političari poput Željka Komšića, čije sudjelovanje u emisiji “Pošteno” već smatram jednim vidom zloupotrebe – napisao je Mlakić u otvorenom pismu koje su prenijeli bosanski mediji.

– Primjer kako se etični političari odnose prema Deklaraciji na najbolji način pokazao je Milorad Pupovac koji je izjavio kako se slaže s njezinim tekstom, ali ipak nije želio staviti svoj potpis na nju, jer nije želio svojim političkim backgroundom na bilo koji način naštetiti dokumentu – dodao je.

Podsjetimo, prije nekoliko dana potpis je s Deklaracije povukla i autorica i prevoditeljica Alida Bremer, ustvrdivši da je naučila kako se procesi pomirenja i razumijevanja ne mogu nametati te da joj nije bila namjera izazvati lavinu negativnih reakcija koja je uslijedila nakon objave Deklaracije o zajedničkom jeziku.

>>Donosi se Deklaracija o zajedničkom jeziku Hrvata, Srba, Bošnjaka i Crnogoraca

Komentara 5

BI
billynik
09:07 06.04.2017.

Bijednik.

Avatar comparator
comparator
10:57 06.04.2017.

Čujem kako je deklaraciju potpisao Miki Maus i Adolf Hitler ?!

Avatar kravata
kravata
11:54 06.04.2017.

Multikultura je navece zlo na svijetu svatko mora imat svoje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije