Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jakov Sedlar:
Povratak na članak

'Rekao sam Izraelcima da mogu mirno spavati što se Hasanbegovića i cijele Hrvatske tiče'

Nitko od prisutnih nije imao pojma da je Jasenovac postojao sve do 1951., kaže Sedlar

Komentari 147

DU
Deleted user
08:29 29.02.2016.

Da je Jasenovac posgtojao do 1951. ne zna preko 90% Hrvatske, to crveni kriju ko zmija noge. Pardonček udbaška zmija na koju je zabranjen lov za razliku od ustaške koja se lovi i kad je nema.

VL
Avatar abakus
abakus
08:55 29.02.2016.

Zahvaljujem Večernjaku što ovaj tekst nije stavio u Premium članke, jer ovo zaista treba pročitati što više ljudi. Riječ je o temi o kojoj se kod nas šutjelo svih 45 godina bivšeg režima i o kojoj se šuti i dan danas. Postavljam otvoreno pitanje HRT-u: Zašto kod nas nikad nije prikazan četverosatni dokumentarac Danila Kiša o sudbini Židovke Jennie Lebel koja je prošla kroz pakao nacističkih logora i preživjela mučenje Gestapoa da bi na kraju završila na Golom otoku zbog vica koji je ispričala o titu. Vic je glasio ovako: "Ju­go­sla­vi­ja je osvo­ji­la pr­vo mje­sto na svjet­skom saj­mu cvi­je­ća, a zna­te li zašto: jer je uzgo­ji­la be­lu lju­bi­či­cu od sto ki­la." Zbog tog vica osuđena je 1949. na tešku robiju i bila je na Golom otoku tretirana kao "banda" iako je bila komunistkinja i Židovka koja je jedva preživjela nacističke progone. Najjezovitiji je pri tom jedan podatak koji jako puno otkriva o naravi tog titovog režima i razini pokvarenosti koju je poticao i nagrađivao: Taj vic namjerno joj je ispričao kolega novinar koji je pikirao na mjesto koje je bila upravo dobila - mjesto dopisnice iz Pariza - i koji ju je, kad ga je malo kasnije ona prepričala drugim kolegama, prijavio Udbi. Dakle, taj doušnik, ta gnjida od čovjeka koji je namjerno "smjestio" mladoj djevojci, žrtvi nacističkih progona koja je u njima izgubila majku, djevojci koja je bila vrsno građanski odgojena i govorila četiri jezika zbog čega je i dobila rješenje po kojem je treba postati dopisnica iz Pariza, dobio je za svoju odvratnu ljigavosti kao nagradu od tog režima njezino mjesto novinara i dopisnika iz Pariza. A ona je završila na Golom otoku, za koji je sama rekla da joj je tamo bilo gore nego u nacističkim logorima. Kad je konačno puštena, nije mogla dobiti posao u Jugoslaviji jer je bila "banda". Molila je da je puste da ode u Izrael i na kraju joj je to "milostivo" dopušteno. Provela je život u kibucu, kao istinska komunistkinja.1986, kad je za nju sasvim slučajno saznao Danilo Kiš, htio je odmah napraviti dokumentarac o njezinom životu, ali je ona to odbila jer je imala još rodbine u Jugoslaviji i bojala se da će se režim na njima osvetiti. Tri godine kasnije Kiš joj se opet javio i tada je nastao taj četverosatni dokumentarac i knjiga "Goli život". Kod nas taj dokumentarac nikad nije prikazan.

VL
MA
margaritas
08:20 29.02.2016.

Bravo gospodine Sedlar, samo činjenice i argumenti protiv laži kojima nas truju godinama.

VL
TA
taxiico
08:25 29.02.2016.

bravo g. Sedlar. Uljepsali ste mi ovo kisno jutro. Nisam znao za ovaj novi film pa se pitam sto je s nasim novinarima. Zelim vam puno uspjeha u daljem radu .

VL
SE
sestrićna
08:47 29.02.2016.

evo zašto sedlar i sl ne mogu dobti novce od hrvatske države za snimanje filmova a oni koji šire velikosrpsku propagandu i laži uzimaju koliko im paše..to je jedan od razloga zašto se napada hasanbegovića..zatvorio je pipu velikosrpskoj ekipi u hrvatskoj..a čim se to napravi slijede stare priče tj laži o revizionizmu i sl laprdanju...

VL
Avatar Bruno
Bruno
08:39 29.02.2016.

Gospodin Sedlar je hrvatski umjetnik i domoljub, hvala mu!!

VL
KA
kapunjohan
08:50 29.02.2016.

Komunisti su po drugom sv. ratu bili isto jako,, neraspoloženi,, prema Židovima, otimali su im imovinu, onima koji su još ostali živi, a ako su se protivili svršili su slabo /primjer industrialca Hutera u Mariboru/.Sad se ti nasljednici komunizma odričuču svog ,,partijskog fašizma,, i skrivaju se iza antifašizma kao nove dogme kroz koju štite svoje interese.U Jugoslaviji skoro nije bilo fašista, dovoljno je bilo, da te optuže za nacionalizam i šovinizam a sad su to promijenili u fašizam. Srbi i peta kolona su počeli domovinski rat ,kao borbu protiv Hrvata -fašista i ustaša, a komunisti su želju hrvatskoga naroda po državi označili kao opasne namjer itd.Hrvati nisu fašisti-razne manjine imaju najiša prava u Evropi-i zat ne treba nasjedati na floskule o fašizmu,iza tih flkoskula stoje upravo ,,crveni fašisti,,.Židovi i svi drugi narodi mogu mirno spavati, hrvatski ,,fašisti,,su izmišljotina novih takozvanih -,,crvenia fašista,, koji sebe nazivaju antifašistima.

VL
SS
Sveti@Stepinac
08:38 29.02.2016.

Moramo gledati ovaj film i suočiti se s proslošću.

VL
KA
kacavenda
08:38 29.02.2016.

Bravo, samo naprijed

VL
Avatar Tito zločinac
Tito zločinac
10:15 29.02.2016.

Činjenice i samo činjenice! Stazić i slični se boje istine.

VL
JE
jelena49
08:57 29.02.2016.

Zasto svi u Hrvatskoj ne bi slušali činjenice i izlaganja gospodina Sedlara i još mnogih. Moramo se suočiti s istinom da bi mirne i ciste savjesti mogli kročiti u budućnost. Čista suprotnost je Ursa i svi kao ona. Trčati pored Hasanbegovica i ...........Sramota za nju njezine istomišljenike i cijelu naciju.

VL
SU
suncesmokvemaslina
09:49 29.02.2016.

poštovanje g.Sedlar, Bog ti dao zdravlje! nažalost do sada više prostora na HRTu i općenito u medijima su imali svi koji su rekli ili napisali slovo protiv Hrvatske nego g.Sedlar

VL
AO
ante.oreskovic75
09:31 29.02.2016.

Napadaju Sedlara jer iznosi argumente.Normalno jer bu. dale ne mogu shvatiti da su bu. dale.

VL
ZE
Zemuncevic
09:51 29.02.2016.

Nemojte se iznenaditi kad pocne iskopavanje zrtava u Jasenovcu da preko 90% budu oni Hrvati koji su ubijeni poslije 45-e!!!! Ne zaboravite onu Vucicevu za jednog Srbina 100 Hrvata,Muslimana ili Židova !!!!!

VL
BR
brojevi
09:41 29.02.2016.

Konačno! Nakon 70g. jedan relevantan, znastveno i povijesno argumentiran dokumentarac o Jasenovcu. Možda će i crveni shvatit da su bili žrtve jedne lažne i manipulativne komunističke i velikosrpske propagadne koja je, zbog vlastitih interesa, ponavljala u nedogled stare laži ii tako desetljećima držala Hrvate u etničkom ropstvu.

VL
DU
Deleted user
09:56 29.02.2016.

Bravo !!! Istinom protiv josipovića,pusića i ostalih crvenih lažova...

VL
Avatar Rafael B
Rafael B
10:23 29.02.2016.

Bravo Jakove! Istina na kraju uvjek pobjedi!

VL
DU
Deleted user
09:29 29.02.2016.

Gospodo četici i orjunaški im simpatizeri, vaša logika imate samo jedan, ali ozbiljan problem, uvijek krećete iz pozicije koja vas čini žrtvom, pri tome ne prežete ni od kakvih laži i krivotvorenja. Takav je i najveći broj komentar pod ovom temom! Preskačete i namjerno previđate činjenicu da osnivanju Handžar divizije prethodi srpski genocid nad muslimanskim življem u istočnoj Bosni vrlo sličan onome učinjenom 1995 godine u Srebrenici. O tome jugoslavenski udžbenici ne pišu ni slova, a vi, danas živi maršalovi vjernici, svaki pokušaj otkrivanja istine proglašavaju revizionizmom, zaboravljate da su u laži kratke noge i da istina o tamnici naroda zvanoj Jugoslavija u obliku stotina tisuća kostura izvire u iz mnogih rovova, jama, rudokopa. Gospodo vi niste dali, s vama na više načina povezani vaši nasljednici nisu htjeli, ali ti kosturi, kosturi koje ste posijali, polako ali sigurno vas sustižu.

VL
MO
mobitel20
10:17 29.02.2016.

Ovakvi filmovi moraju postati sustav. Drzavni sustav. I dan danas jugosrp.ske lazi i preuvelicavanja se pokusavaju plasirati kao istine.

VL
Avatar Plan B
Plan B
10:37 29.02.2016.

Da nije bilo ČETNIKA nebi ni bilo USTAŠA a što se tiće PARTIZANA... NAJVEĆE ZLO IKADA‼️‼️‼️‼️

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.