Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Solo Positivo Film Festival

Jaka konkurencija dovodi u Šibenik i jak žiri

Danira Gović
Solo Positivo Film Festival
21.06.2017.
u 11:01

Članicu žirija Daniru Gović pamtimo iz sjajne BBC-jeve serije Hotel Babylon, a njoj se pridružuju britanski novinar i publicist Chriss Salewicz i sarajevski redatelj Srđan Vuletić

Nadolazeće izdanje, 8. po redu Solo Positivo Film Festivala – vodećeg festivala glazbenog dokumentarnog filma u ovom dijelu Europe predstavit će iznimno atraktivan program recentnih filmova ovog vrlo popularnog filmskog žanra.

Da podsjetimo, u konkurenciji se nalaze filmovi Oscarovca Ron Howarda o velikim The Beatlesima Eight Days a Week, ovogodišnji kandidat za Oscara Joe’s Violine redateljice Kahane Cooperman, izvrsni Geordie Jazz Man britanske redateljice Abi Lewis, odlični Unchained o uvijek odličnim Daft Punk, No Smoking in Sarajevo talijanskog redatelja Gianluce Loffreda ili pak Charlatan Magnifique slovenske redateljice Maje Pavlin.

Foto: Solo Positivo Film Festival
Boje bosanskohercegovačke kinematografije branit će odlična intimna ispovijed jedne od najvećih zvijezda ovih prostora film Sredinom o Dini Merlinu redatelja Emira Zumbul Kapetanovića i film o Bruce Dickinsonu Scream for Me Sarajevo koji potpisuje Tarik Hodžić.

Vrlo jaka konkurencija dovodi u Šibenik i vrlo jak sastav žirija, Daniru Gović, Šibenčanku koju pamtimo iz sjajne BBC-jeve serije Hotel Babylon, britanskog novinara i publicista Chrissa Salewicza, novinara New Musical Expressa i The Guardiana te autora brojnih glazbenih knjiga i na kraju sarajevskog redatelja Srđana Vuletića čiji se film Ljeto u zlatnoj dolini ubraja u ponajbolja poslijeratna BiH ostvarenja.

Sve u svemu, uz ostale filmske i glazbene poslastice koje donosi ovogodišnji SPFF u Šibeniku, tvrđave sv. Mihovila i Barone se od 4. do 8. srpnja s pravom nazivaju tvrđavama filma i glazbe.

Festivalske ulaznice po cijeni od 90 kuna za sve programe mogu se nabaviti do 4. srpnja, a nakon toga samo dnevne ulaznice po cijenama od 25 do 40 kuna.

Komentara 1

Avatar mali322
mali322
12:46 21.06.2017.

Nu male! 😊

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije