Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOLO POSITIVO FILM FESTIVAL

Izvrsni filmovi i sjajni koncerti pozivaju na čarobne šibenske tvrđave

Foto: Solo Positivo Film Festival
1/2
10.06.2017.
u 18:06

Za festivalske nagrade natjecat će se devet filmova koji će u pet festivalskih dana biti prikazani na ponajboljim ljetnim pozornicama u Hrvatskoj - tvrđavama sv. Mihovila i Barone.

Druženjem za medije i prijatelje predstavljen je natjecateljski program 8. Solo Positivo Film Festivala koji će se na šibenskim tvrđavama održati od 4. do 8. srpnja. Ravnateljica šibenske Tvrđave Kulure Gorana Barišić-Bačelić istaknula je sinergiju programa SPFF i Tvrđave Kulture kao daljnji razvoj kulturne ponude Šibenika.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić pozdravio je dolazak SPFF-a u Šibenik te izrazio uvjerenje u daljnje pozicioniranje Šibenika na kulturnoj mapi Hrvatske i sire.

Za festivalske nagrade natjecat će se ukupno devet filmova koji će u pet festivalskih dana biti prikazani na čarobnim šibenskim tvrđavama sv. Mihovila i Barone, ponajboljim ljetnim pozornicama u Hrvatskoj.

Devet natjecateljskih naslova ovogodišnjeg izdanja festivala iznimno su atraktivni naslovi u čijem je odabiru sudjelovao i Đelo Hadžiselimović što je svojevrsno jamstvo da će šibenska publika uživati svih pet festivalskih dana.

Festival otvara uradak oscarovca Ron Howarda, film o legendarnim Beatlesima Eight Days a Week koji donosi potpuno remasterirane audio i do sada neviđene snimke banda. Iz programa izdvajamo još sjajni Geordie Jazz Man redateljice Abi Lewis te briljantni Joe’s Violine, Kahane Cooperman. Posebno valja istaknuti i film Sredinom, sarajevskog redatelja Emira Zumbul Kapetanovića koji donosi iskrenu i intimnu ispovijed jedne od najvećih pop zvijezdi ovih prostora Dini Merlinu.

Kompletan natjecateljski program dostupan je na Facebook i web stranicama festivala.

Glazbeni dio SPFF-a također donosi nekoliko vrlo atraktivnih koncerata. Otvorenje je rezervirano za nastup The Bestbeata koji će publiku i vizualno i zvukovno provesti kroz najveće hitove legendarnih The Beatlesa. Glazbeni line up nastavljaju, sve popularniji i izvan granica Hrvatske, zagrebački Filmmusicorkestar koji će šibensku publiku podsjetiti na neke od najvećih hitova s filmskog platna. Uz nekolicinu sjajnih šibenskih bandova glazbeni dio SPFF-a zatvaraju Ban & Diktatori.

Kompletan program u svim kategorijama te raspored projekcija, koncerata i ostalih festivalskih zbivanja uskoro će se naći na Facebook i web stranicama festivala uz napomenu da se festivalske ulaznice po cijeni od 110 kuna za sva zbivanja mogu nabaviti na blagajnama Tvrđave Kulture Šibenik ili u sustavima Eventim i Croatia Tickets do 3. srpnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije