Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET U KINA

'Igračke' dobivaju treću dimenziju

02.04.2009.
u 13:42

Prvi dugometražni film studija Pixar, kultna "Priča o igračkama", krajem godine ponovno se počinje prikazivati u kinima. Ono što je zanimljivo je da će se u kinima naći isključivo kao dvostruki program – "Toy Story 1" i "Toy Story 2", nastavak koji je dobio još bolje kritike i bio još gledaniji od originala, odnosno da će se prikazivati skupa, a ne biti prikazivani posebno. Projekcije će početi 2. listopada i trajati samo dva tjedna.

Naravno, to neće biti stare verzije, već nove, u sve popularnijem 3-D formatu. Pored trodimenzionalnog kauboja Woodyja i Buzza Lightyeara, Disney je na ovogodišnjem ShoWestu u Las Vegasu najavio da će se u tri dimenzije pojaviti i klasik "Ljepotica i zvijer" iz 1991., jedini Disneyjev animirani film koji je bio u konkurenciji za Oscara za najbolji film (prije nego što je uvedena kategorija dugometražnih crtića). Belle i Zvijer gledatelji će u tri dimenzije moći vidjeti 12. veljače 2010.

Da 3-D manija ne jenjava nego postaje sve prisutnija, potvrđuje i još jedna vijest iz Disneyja: ne samo da će "Alisa u zemlji čuda" biti prikazivana u 3D formatu, nego će u IMAX kinima imati posebnu IMAX 3D verziju. Ne znamo samo je li tolika privlačnost trodimenzionalnog snimanja u njegovoj atraktivnosti i uzbudljivosti, u tome što se mogu naplaćivati skuplje ulaznice, ili u tome što 3D filmove nije moguće tako lako piratizirati običnom kamerom...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije